Hlavní navigace

Intel je bez technologického ředitele. Justin Rattner odstoupil, náhradníka nemá

28. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poněkud zmatenou tiskovou zprávu vypustil včera večer Intel. Oznámil, že její viceprezident, technologický ředitel (CTO) a šéf Intel Labs Justin Rattner odstupuje ze své pozice. Vyžadují to interní pravidla společnosti, podle nichž zaměstnanci nesmí sloužit v manažerských pozicích ve věku nad 65 let. Navzdory tomu, že dosažení důchodového věku je snadno předvídatelná událost se zdá, že Intel zatím pro Rattnera nemá náhradu.

Justin Rattner, Intel CTO

Tisková zpráva však vzápětí dodává, že Rattner si s okamžitou platností bere volno, aby mohl řešit naléhavou rodinnou záležitost. „Později“ se prý do společnosti vrátí v zatím neurčené roli. Navzdory svému požehnanému věku je totiž Rattner stále při smyslech a Intel by se nerad rozloučil s člověkem, který patří mezi desítku prominentních vědeckých sil společnosti pyšnící se titulem Intel Senior Fellow.

 

Justin Rattner vystudoval Cornellovu univerzitu, kde se nadále angažuje v radě externích poradců. V Intelu pracuje od roku 1973. Je uveden jako autor čtyř patentů a v 80. a 90. letech získal několik ocenění za vědeckou publikační činnost. Od roku 2005 se pravidelně objevoval jako řečník na konferencích IDF: z těch, které se konaly ve Spojených státech, nevynechal ani jednu.

Připomeňme, že když Paul Otellini oznámil svůj záměr skončit v pozici generálního ředitele, využil Intel k hledání jeho nástupce celých šest měsíců, během nichž ještě Otellini setrvával ve funkci. AMD v roce 2011 hledalo generálního ředitele celých osm měsíců. Najít technologického ředitele snad nebude taková fuška, provizorium však bude trvat určitě minimálně pár týdnů.

Zdroj: Intel

Byl pro vás článek přínosný?