Hlavní navigace

Intel si plácl s DreamWorks

10. 7. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

DreamWorks má s exkluzivními smlouvami dlouhé zkušenosti. Posledních několik let studio pro rendering svých filmů používalo výhradně pracovní stanice s procesory AMD Opteron. DreamWorks se také dostalo do nepříjemné situace, když Toshiba oznámila, že HD DVD prohrálo formátovou válku, přičemž se studio tomuto optickému médiu exkluzivně upsalo a za patřičnou finanční kompenzaci od Toshiby souhlasilo s tvrdými podmínkami.

Nyní se animátoři rozhodli nakupovat počítačové vybavení exkluzivně od Intelu. Nejdříve se to bude týkat pouze procesorů, spekuluje se ale také o využití chystaných grafických jader Larrabee. Studio prohlásilo, že od příštího roku se chce zaměřit výhradně na stereoskopické „trojrozměrné“ filmy (což zřejmě znamená filmy pro kina IMAX). Prvním takovým snímkem bude Monsters vs. Aliens, jehož uvedení do kin je plánováno na první kvartál roku 2009.

Je to pro DreamWorks další zbrkle uzavřená exkluzivní smlouva, jako ta s Toshibou o HD DVD? A budou akcelerátory Larrabee skutečně využity pro tvorbu filmů, nebo animátoři zůstanou u softwarového renderingu? Odpovědi na tyto otázky nám poskytne až čas.

Zdroj: X-bit labs

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku