Hlavní navigace

Intel: Víme, co lidé hrají

31. 12. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před nedávnem nám server Silicon Madness poskytl malou ochutnávku výkonu integrovaného grafického jádra v chystaných procesorech Intel Pentium a Core i3/i5 s jádrem Clarkdale. Nyní turecký magazín Donanim Haber vypustil do světa slajd z intelácké prezentace, který zobrazuje, jaké hry lidé nejčastěji hrají.

Nejpopulárnějšími tituly podle Intelu jsou ty úplně nejjednodušší hry, z nichž velká část je dostupná zdarma a hraje se v internetovém prohlížeči. Takové zvládne i deset let starý počítač, čili pro integrované grafické jádro roku nepředstavují nejmenší problém. Integrovaná grafika od Intelu si ale prý poradí i s velkou skupinou „her střední třídy“, kam spadají například známé dojné krávy EA a nebo neméně proslulý World of Warcraft.

Na vrcholku pyramidy pak stojí malá skupinka her, na které už potřebujete moderní výkonný grafický akcelerátor. Tyto hry se ale podle největšího výrobce procesorů hrají zdaleka nejméně a objem jejich prodeje relativně vůči dvěma nižším patrům pyramidy postupně klesá.

Samozřejmě zbývá zjistit, jak se IGP a hlavně „tradičně kvalitní“ ovladače poperou i s méně náročnými 3D hrami. Čekat ale už nebudeme dlouho: informační embargo končí a první recenze tedy vyjdou už v pondělí 4. ledna/januára.

Zdroj: Donanim Haber

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku