Hlavní navigace

Další návrat po 30 letech. Chystá se nová herní konzole Intellivision Amico

23. 8. 2019

Sdílet

Po Atari se na trh herních konzolí vrátí i jeho rival – značka Intellivision. Tu založil americký hračkářský gigant Mattel. Sám tehdy produkoval i několik desítek vlastních her a dokázal oslovit také studia třetích stran (mj. i Atari, ale také Activision nebo Imagic). Celkem se prodalo přes 3 miliony Intellivisionů, ale v polovině 80. let Mattel svou videoherní divizi prodal a ta postupně vyhasínala… A teď vstane z popela jako bájný fénix.

Nově zformovaná firma Intellivision Entertainment pod vedením hudebníka Tommyho Tallarica chystá příští rok uvést novou konzoli Amico. Během Gamescomu jsme se dozvěděli, že vyjde 10. 10. 2020 a přinese minimálně 17 exkluzivních her. Amico se tak vydává jiným směrem než Sony, Nintendo nebo Sega, které jen prodávají staré konzole v novém balení, ale následuje Atari, které chce s konzolí VCS vytvořit novou soběstačnou platformu, pro kterou budou vycházet i nové tituly

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=TzE386pQOy4

Zatím toho moc nevíme, ale firma tvrdí, že se jí podařilo oslovit špičkové vývojáře a že pro Amico budou vycházet tituly vhodné pro celou rodinu. Půjde o nenásilné a nevulgární tituly, často s podporou multiplayeru včetně lokálního kooperativního. Hry se budou ovládat pomocí dvojice ovladačů připomínajících iPod, připojit včak půjde i mobily.

Konzole nemá stát více než 200 dolarů, hry pak budou v prodeji od 3 do 10 dolarů. Budou bez reklam, in-app plateb, lootboxů i DLC. V ceně Amica budou dva ovladače a pět her.

Zdroj: Intellivision

Byl pro vás článek přínosný?