Hlavní navigace

Interaktivní ciferníky míří do Google Play. Musíte ale mít nový Android Wear

21. 8. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google oficiálně oznámil interaktivní ciferníky a spolu s partnery představil speciální sekci v Obchodu Play, která bude pro tyto novodobé ciferníky určena. Mezi prvními nechybí ani třeba Under Armour, jenž potěší především sportovně založené uživatele. Ostatní si ale určitě taky při troše snahy dokážou vybrat.

Bits Watch Face dokonce blízce připomíná prostředí od Applu. Plnou funkcionalitu ale získá až se softwarovou aktualizací operačního systému v chytrých hodinkách, jež by se měla ke všem aktuálním majitelům dostat do několika týdnů.

 

Druhou velkou novinkou a reakcí na Apple Watch je funkce Together. Ta nenabídne posílání srdečního tepu, vlastně ani nejde o plnohodnotného zprávaře. Vzkazy sice uvidí jen majitelé chytrých hodinek, ale musí mít na svých hodinkách nastavený onen ciferník Together, jinak zaslaný obrázek, fotku nebo emoji neuvidí. Ciferník Together bude součástí nové verze firmwaru Android Wear.

Abyste ale všechny tyto novinky mohli začít používat, je zapotřebí aktualizovat klienta v mobilu a také mít chytré hodinky s novou verzí Android Wear. To je momentálně největší překážka, protože aktualizace se začne ke všem majitelům hodinek s Android Wear dostávat až v následujících týdnech. Dobrou zprávou však je, že díky minimálním úpravám ze stran výrobců není aktualizační proces nijak zvlášť opožděn a dostane se tak ke všem na rozdíl od smartphonů v rozpětí několika týdnů.

Google představil interaktivní ciferníky. Všechny funkce ale dostanou až za pár týdnůGoogle představil interaktivní ciferníky. Všechny funkce ale dostanou až za pár týdnůGoogle představil interaktivní ciferníky. Všechny funkce ale dostanou až za pár týdnů | Zdroj: Google

Zdroj: Android Official Blog

Byl pro vás článek přínosný?