Hlavní navigace

Internet Explorer 10 = 10 let podpory

1. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zatímco Mozilla začala s odstřelováním majoritních verzí Firefoxu hned po vydání nové, Microsoft k podpoře produktu přistupuje zcela opačně: Internet Explorer 10 bude podporován po celých 10 let od jeho vydání. Nedávno se objevila spekulace, že právě tato dlouhodobá podpora na rozdíl od jepičího života Firefoxů je významným kladem pro firmy.

Internet Explorer 10 tak bude mít stejný životní cyklus jako operační systémy Windows. Microsoft tím chce podpořit nasazení Internet Exploreru (nejenom) ve firmách. Neznamená to ovšem, že by Microsoft ve vývoji zastaral: nadále bude nabízet rané platform preview verze a betaverze, umožňující otestovat nejnovější výkřiky webové technologie.

Otázkou je, kdo bude Internet Explorer 10 za deset let po jeho vydání ještě využívat, respektive jestli ještě dlouho před zánikem své podpory nebude stejně nenáviděný pro svoji zastaralost, jako je tomu dnes u Internet Exploreru 6, který je bohužel stále podporován, ačkoli by se jej Microsoft (a mnoho dalších) velmi rád zbavil.

Zdroj: MSDN Blog, via Softpedia

Byl pro vás článek přínosný?