Hlavní navigace

Internet Explorer 12 prý zatím nejvíce připomíná křížence Chromu a Firefoxu

12. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pánové z Neowinu mají nějaký dobrý zdroj, jehož prostřednictvím do světa posledních pár týdnů pravidelně unikají zprávy o Windows Threshold. Teď se vyjádřil k podobě Internet Exploreru 12. Už dříve prosáklo, že Microsoft zřejmě chystá zásadní změny. Desktopová edice se na povrchu ostatně prakticky nezměnila od vydání Internet Exploreru 9 v roce 2011.

Obleček dvanácté řady prý bude plochý – ještě víc než teď. Neowin ho přirovnává ke kombinaci Chromu a Firefoxu, což si osobně nedokáži úplně představit. Panely mají být v horní části obdélníky a vystupují z levé části okna. Část popis zní trochu abstraktně, jasno máme aspoň v v tom, že panely budou umístěné nad adresním řádkem.

 

Současná verze prohlížeče je nechává vedle adresního řádku, takže nejvíce prostoru zabírá samotný web. Změny nelze soudit, dokud je neuvidíme na vlastní oči, ale současná podoba IE mi popravdě připadá velmi dobrá. Prohlížeč si drží svůj styl a přitom je velice jednoduchý. Činí to z něj vhodného kandidáta pro méně náročné uživatele, kteří před sebou běžně nemají otevřeny desítky stránek.

Větší změnou by mohla být podpora rozšíření, jimiž se proslavil Firefox a později také Chrome. Jak jste si mohli všimnout na obrázcích Windows 9, tak v uvedeném sestavení se ještě nachází IE 11. Není jisté, že v podzimní ukázce operačního systému bude hned k vyzkoušení IE 12. Prohlížeč se ještě bude vyvíjet, takže za čas může vypadat úplně jinak.

Připadá vám, že IE nutně potřebuje novou fazónu?
Připadá vám, že IE nutně potřebuje novou fazónu?

Zdroj: Neowin

Byl pro vás článek přínosný?