Hlavní navigace

Internet Explorer 9: první novinky

18. 11. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft na konferenci profesionálních vývojářů předvedl rané vydání deváté verze Internet Exploreru. Práce na ní začaly údajně relativně nedávno, již nyní však obsahuje několik zajímavých funkcí a konceptů.

Poměrně novou vlastností mezi webovými prohlížeči je využití grafické karty k výraznému zrychlení vykreslování jak textového, tak obrazového obsahu stránky a odlehčení zátěže procesoru. S použitím DirectX by měl výrazně narůst výkon při zobrazování graficky bohatých stránek, stejně jako kvalita zobrazení, díky lepšímu vyhlazování písma.

Mimo to obsahuje devítka nové javascriptové jádro. To by při zachování kompatibility mělo výrazně zvýšit výkon při vykonávání JavaScriptu, tedy při práci s mnoha současnými webovými stránkami a aplikacemi. Ačkoliv Chrome od Googlu stále nepřekoná, z následujícího grafu (méně je lépe) vyplývá významné navýšení oproti verzi osmé a ještě výraznější nárůst vůči IE 7.

Dalším cílem vývojářů je podpora standardů. IE 9 například přidává podporu zaoblených okrajů vytvořených pomocí CSS. Ačkoli se u Acid3 testu raná verze IE 9 zastaví na 32 bodech ze 100, není třeba dělat ukvapené závěry. Stále se totiž jedná o počáteční stádium, v němž budou hlavní změny teprve provedeny. Autoři slibují, že s postupem vývoje bude skóre (a tedy podpora standardů) narůstat až na 100.


Get Microsoft Silverlight

Zdroj: IEBlog

Byl pro vás článek přínosný?