Hlavní navigace

Internetová televize Zapni.TV končí. Uměla Kodi, ale nezvládla silnou konkurenci

15. 7. 2020

Sdílet

Zdroj: ZapniTV
Internetová televize Zapni.TV po pěti letech končí. Provozovatel nezvládl konkurenční boj a počet operátorů IPTV (respektive OTT) se tak v Česku snížil na devět. Za službou stála společnost X Holding a.s. Tomáše Vítovce.

Operátor Zapni.TV nabízel několik balíčků a startoval na 149 Kč měsíčně. Nabízel vlastní brandovaný set-top-box s podporou 4K a jako jediný podporoval populární aplikaci Kodi. Kromě ní měl aplikaci pouze pro Smart TV platformu Android TV.

Na webu jako důvod ukončení operátor uvedl komplikovanou legislativu, silnou konkurenci i nízkou marži v oboru. „Důvodů k ukončení, kterému jsme se snažili vyhnout bezmála poslední rok, je celá řada - především stále komplikovanější legislativa, silná konkurence na trhu, dlouhodobě minimální marže i stále rostoucí náklady, se kterými všechny IPTV služby pracují.

V průběhu posledního roku jsme se snažili najít nejen nový, inovativní obchodní model, ale i nové příležitosti, keré by umožnily dále rozšiřovat portfolio nabízených služeb - ani jedno se však příliš nezdařilo. Za situace, kdy se provoz ZAPNI.TV dlouhodobě pohybuje na hranici pokrytí nákladů, a kdy se nám během poledního roku nepodařilo dosáhnout významěnějšího růstu, jsme dospěli k závěru, že služby ZAPNI.TV nebude možno dále provozovat.“

V Česku tak zůstává devět konkurenčních poskytovatelů internetové televize v čele s O2 TV, jež si předplácí zhruba 440 tisíc diváků.

ZapniTV TESLA MediaBox
ZapniTV TESLA MediaBox
ZapniTV TESLA MediaBox ovladac
ZapniTV TESLA MediaBox ovladac

zdroj: Zapni.TV via Digital.Rozhlas

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.