Hlavní navigace

iPad jako počítač. Apple prý srovná rozdíly mezi iOS a macOS

Sdílet


Apple drží sám sebe v pasti. U MacBooků se bojí nasadit dotykové displeje nebo LTE modemy, protože je to výbava spojená hlavně s tablety. Naopak u iPadů zase aplikace mají velmi omezené možnosti, nelze k nim připojit myš či řadu jiných periferií. Firma tím striktně odděluje různé cílové skupiny, byť to v některých případech nedává moc smysl. Ano, mluvím o pracovních tabletech iPad Pro.

Cupertinské ledy se ale možná pohnou. Zdroje blízké listu Bloomberg totiž prozradily, co Apple chystá v novém systému iOS 13, jehož první betaverzi by firma měla představit již za měsíc na WWDC.

TIP: Air a Mini zpátky ve hře. Apple právě představil nové iPady

Nový systém bude údajně ještě svižnější než dřív. Dovolí iPad používat jako sekundární monitor Macu (jako to umí aplikace Duet). V systému konečně vznikne centrální složka pro stahování souborů z prohlížečů a jiných aplikací.

Přepracován má být multitasking a dokonce bude možné mít jednu aplikaci spuštěnou ve více různých instancích. Tím by šlo například oddělit pracovní a zábavní část prohlížeče nebo v různých editorech přepínat mezi úpravou několika souborů současně. iOS 13 by prý konečně měl získat i tmavý režim nebo klávesnici s podporou swipe gest. Jednou z velkých novinek bude údajně také podpora myší (USB i bezdrátových).

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/1120447708215554049

Byl pro vás článek přínosný?