Hlavní navigace

Zdají se vám iPhony 11 příliš levné? Mohou stát i 50× tolik

9. 10. 2019

Sdílet

iPhony patří mezi nejdražší sériově vyráběné mobily. Aktuální „jedenáctky“ jsou v obchodech k dostání od 21 do 44 tisíc korun. To jsou ale jen drobné oproti luxusním edicím, které připravuje ruská firma Caviar. Ta o sobě dala vědět hlavně před dvěma lety, když uvedla sérii iPhonů se zlatými portréty Trumpa a Putina.

Letos se do politiky nepouští, pomineme-li tedy vesmíry edice Sojuz, Vostok, Explorer a Apollo 11 odkazující do dob studené války. Ruční výroba, drahé materiály a astronomické ceny ale zůstávají. Základní iPhone 11 Pro (64 GB) vyrobený z titanu stojí 3920 eur (101 000 Kč).

Caviar má ale v nabídce i modely potažené aligátoří kůží, umělým onyxem, zlatem či diamanty. Top model iPhone 11 Pro Max (512 GB) v provedení Universe Diamond stojí 47 420 eur (1,22 milionu Kč). Na zádech má vyobrazenu sluneční soustavu tvořenou zlatem, kameny diamantu, rubínu, topazu, ale i kousky Měsíce, meteoritu a některé z vesmírných lodí.

Některé modely jsou děsně kýčovité, ale jiné vypadají opravdu elegantně a maskují i jinak příliš výrazný hrb s foťáky. Že si takové mobily stejně nikdo nekupuje? Běžní uživatelé ne, ale mezi zákazníky Caviaru patří například herec Steven Seagal, zpěvák Limp Bizkitu Fred Durst, hokejisté Ovečnik a Dacjuk, režisér Nikita Michalkov a další zejména ruské celebrity. Konec hlášení.

Byl pro vás článek přínosný?