Hlavní navigace

iPhone místo paralyzéru - bezpečnostní pouzdro umí vyprodukovat 650 000 voltů

23. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ozbrojené vloupání do bytu mělo u Setha Frooma netradiční vyústění. Před traumatem, které si prožil chce ochránit další lidi pomocí netradičního příslušenství pro iPhony.

Projekt, jež nese název Yellow Jacket se skládá především z pouzdra, do kterého iPhone nacvaknete. I když se v útrobách skrývá akumulátor, tentokrát není primárním účelem prodloužení výdrže základní baterie. Na vrchní straně jsou totiž vyvedené dva kontakty, které umí vyprodukovat napětí 650 kV. Funguje tedy stejně jako běžné paralyzéry. Po několika sekundách vysokého napětí se na nohou neudrží ani nejodolnější jedinec, výsledkem navíc bude několikaminutový šok. Aby nedošlo k ohrožení samotného uživatele, obsahuje pouzdro i pojistku. Ta mimo jiné zajistí i to, aby nebylo možné při zasunutí telefonu do pouzdra použít sluchátka - pro sluch uživatele by výboj se sluchátky v uších nebyl nejprospěšnější. Na druhou stranu však výrobci slibují, že by paralyzér na iPhonu neměl nijak ovlivnit funkčnost telefonu.

 

K prodloužení výdrže lze však pouzdro přeci jen využít. Podle tvůrců by se měla doba mezi dobíjením iPhonu při používání bezpečnostního pouzdra zvětšit o 20 hodin.

Projekt ochranného pouzdra je sponzorován pomocí webu Indiegogo.com, což je obdoba Kickstarteru. Dokud se nevybere určitá částka, výroba produktu nezačne. O Yellow Jacket je však zájem a již je vybraná téměř polovina z celkové sumy 100 000 USD.

Zdroj: Indiegogo.com (prostřednictvím Cnet.com)

Byl pro vás článek přínosný?