Hlavní navigace

Ivio: nový český „Netflix“ streamuje filmy zdarma s reklamou. Legálně

12. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

„Kdyby existovala cesta, jak si pustit film na netu za nějaký rozumný poplatek, určitě bych to využil spíš než ilegální streamy.“ Tak zněla ještě před lety jedna z nejčastějších obhajob toho, proč pirátit filmy. Prostě neexistovala podobně pohodlná alternativa. Netřeba si nic namlouvat, pořád neexistuje taková legální alternativa, která by vám nabídla všechen luxus torrentů, nicméně pirátskému streamování už vznikla četná konkurence. Ke službám jako Voyo, Topfun a potažmo KlikTV se nyní přidává Ivio.

Se svými předchůdci a souputníky má tato nejnovější služba mnoho společného. Bohužel. Uvaděčem do našeho virtuálního kina je opět aplikace Silverlight, HD rozlišení není pravidlem a hlavní lokalizací je znovu dabing. Ivio ovšem někdy dovoluje přepnout na originální zvukovou stopu, byť ji tedy nedoplňuje titulky. Esem v rukávu je tady však něco jiného.

Ivio totiž zpřístupňuje nemalou část své filmotéky (80 % titulů) zdarma a bez registrace. Pokud se tedy smíříte s tím, že se na film podíváte buď bez titulků, nebo s dabingem, v SD kvalitě a s hromadou nepřeskočitelných reklam na začátku i v průběhu, pak vám nic nebrání už teď rozkliknout ivio.tv a okamžitě si pustit například Felliniho 8½. Ivio mimochodem provozuje distributor Hollywood Classic Entertainment, takže tituly pocházejí z jeho nabídky.

Služba nabízí i několik placených účtů. Za 29 Kč měsíčně se zbavíte reklam (mimo upoutávku ČSFD). S dražším prémiovým účtem se dostanete k více filmům (novinkám) a seriálům a především HD kvalitě. Toto rozlišení ale není dostupné u všech titulů. Vybrané filmy, které nejsou v nabídce předplacených účtů, lze sledovat pouze jejich jednorázovým zaplacením. Pak máte 24 hodin na zhlédnutí. Půjčovna i prémiový účet nabízí také stažení titulů (s DRM).

  Sledování s reklamou Měsíc bez reklam Prémiový účet Pay per view
cena zdarma s reklamou 29 Kč za měsíc 39 Kč na den
99 Kč na týden
189 Kč na měsíc
499 Kč na 3 měsíce
1999 Kč na rok 
?
kvalita SD SD HD HD
možnost stažení ne ne ano ano

Filmy bude možné sledovat v prohlížeči, Ivio ale chystá i mobilní aplikace pro iOS a Android. Každý uživatel může svůj účet používat na maximálně čtyřech zařízeních. Aplikace ještě v App Storu ani Play Storu nejsou dostupné.

Ivio tento týden pořádá tiskovou konferenci, kde se dozvíme více o pozadí fungování. Na místě nebudeme chybět a pak se s vámi podělíme o další detaily. Očekávejte také článek se zkušenostmi se službou.

Byl pro vás článek přínosný?