Hlavní navigace

Ivo Lukačovič opouští představenstvo Seznamu

19. 2. 2019

Sdílet


Zakladatel největší české internetové společnosti odstupuje z pozice předsedy představenstva a ani nebude jejím členem. Ivo Lukačovič si ale ponechává vliv na Seznam, neboť nadále zůstává jeho 100% vlastníkem.

Firma již na podzim 2017 změnila strukturu vedení a zrušila pozici generálního ředitele. Seznam od té doby společně vedou Pavel Zima (ředitel pro exekutivu a komunikaci), Tomáš Kapalín (ředitel pro exekutivu a obchodní rozvoj) a Ondřej Procházka (ředitel pro exekutivu a výzkum a vývoj). Tito tři se budou každé čtyři měsíce střídat i v čele představenstva.

TIP: Seznam hlásí zimní posily. Koupil dvě rádia a najal Bosáka

Ivův odchod z představenstva odráží skutečnost, že se již několik let řízení Seznamu nevěnuje, soustředí se na své globální technologické projekty a chce se jim plně věnovat i nadále,“ uvádí Pavel Zima.

Lukačovič kromě Seznamu vlastní a provozuje Letecké muzeum Točná. Založil také společnosti Windyty provozující meteo službu Windy a Melown Technologies zabývající se 3D modelováním. Obě mimochodem úzce spolupracují se Seznamem. Windy doplňuje zpravodajské weby, Melown zase tvoří 3D podklady na Mapy.cz.

TIP: Mapy.cz vám ve 3D ukážou, na jak zabijáckou sjezdovku se pouštíte

Byl pro vás článek přínosný?