Hlavní navigace

Jak by se vám líbila skleněná klávesnice a myš?

1. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Představte si jednoduchou klávesnici a myš, které kromě skleněné plochy a podstavce nemají prakticky žádné jiné komponenty. Vypadají sexy, ale ergonomie jde stranou. Designér Jason Giddings už získal dostatek financí na prvotní rozjezd výroby.

Klávesnice i myš nemají žádná mechanická tlačítka, jsou bezdrátová a navíc odolná kůči rozlité vodě nebo špíně. Princip snímání se nazývá FTIR (Frustrated Total Internal Reflection). Ve spojnici skla a podstavce je pás infračernevených diod, které vedou vnitřkem skla jako potrubí. V místě, kde se virtuální klávesy dotknete, odrazíte neviditelné světlo, a tuto odchylku zachytí kamera. Ovladače pak vyhodnotí správný stisk.

Multitouch glass

To stejné umí i s myší, která má mít čtyři tlačítka a dotykovou plochu jako touchpad.

Multitouch glass

Obojí umí snímat více dotyků současně (u klávesnice by to ani jinak nešlo).

Multitouch glass

Autor se podivuje, že s nápadem ještě nikdo nepřišel dříve. No, přišel. Už před třemi lety vznikl stejný koncept na Yanko Design, ale do výroby se klávesnice nedostala. Jason Giddings ale získal potřebných 50 000 dolarů a skleněné periferie by měl začít produkovat.

Pokud investujete 150 dolarů, dostanete myš. Za 250 dolarů klávesnici a za 350 dolarů sadu obojího. Ale koho by bavilo celý den klepat do tvrdého skla bez zpětné odezvy?

Zdroj: Kickstarter

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku