Hlavní navigace

Jak Google dostane lidi na Google+? Přes Android

17. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

V tuto chvíli může být na Google+ přibližně 50 milionů uživatelů. To je dost na tak novou síť, ale málo vzhledem k velikosti Facebooku a ambicím Googlu. Ale existuje snadná cesta, jak by se mohlo připojit více lidí. Jednoduše – přes Android.

Možnost využít rostoucí popularity Androidu a Chrome nás napadla hned při červnovém spuštění sítě. Nyní redaktoři TechCrunch potvrdili, že v novém Androidu Ice Cream Sandwich vás Google vyzve k založení Google+, pokud zařízení aktivujete pomocí účtu Gmailu. To obvykle každý dělá, případně si založí účet nový.

Předevčírem se Google pochlubil 200 miliony aktivovaných zařízení s Androidem, každý den přibude 550 000 nových. I kdyby si jen pětina lidí zároveň zakládala účet i na Google+, za rok by mohlo přibýt dalších 40 milionů uživatelů. A to jen při stávajícím tempu, které bude dále určitě zrychlovat.

Klíčový bude úspěch Androidu na asijských trzích (především v Číně), jenže tam jsou obecně používány jiné sociální sítě a zmiňovaná Čína navíc ty všechny ty Facebooky, Twittery a Googly blokuje. Prolomením čínského firewallu a indické negramatnosti se ještě může hra o nejpoužívanější sociální síť zdramatizovat. Ale Android pochopitelně roste i v Evropě a Americe, takže i Google+ může sílit.

Google+

V Ice Cream Sandwichi si navíc Android Market řekne o údaje k platební kartě, které pak může použít k placení komerčních aplikací a služeb.

Zdroj: TechCrunch

Byl pro vás článek přínosný?