Hlavní navigace

Jak je to s návratem k původní instalaci Windows měsíc po upgradu na Windows 10?

16. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Získali jsme vyjádření od Petra Klementa, manažera divize Windows v Microsoftu: „V průběhu prvního měsíce po upgradu na Windows 10 bude přímo v systému volba návratu k původnímu systému. Během upgradu Microsoft zachová veškerá nastavení a data, tudíž návrat k původnímu systému bude jednodušší. Následně po uplynutí tohoto jednoho měsíce bude možné vrátit se k původní instalaci pomocí standardní obnovy systému (skrze Recovery oddíl, je-li k dispozici, nebo prostřednictvím instalačního média). Nicméně věříme, že díky známému uživatelskému prostředí, rychlosti systému, bezpečnostním vylepšením a stále aktuální verzi systému Windows 10 nebudou mít uživatelé důvod tento krok zpět učinit.“

Situace tedy nebude tak žhavá, jak naznačoval CRN. Abych to shrnul, původní licence nepropadá, pouze po měsíci přijdeme o možnost obnovit data ze zálohy lidskou cestou. 

Původní článek:

Když přijde řeč na Windows 10, patrně vás napadne, že budete moct přejít zdarma na stávajícím počítači s patřičnou verzí a licencí Windows. Existuje ovšem sorta lidí, kteří si koupí nový počítač s aktuálními Windows, ovšem využívají práva downgradu na starší vydání, většinou z důvodu ověřeného chování a kompatibility.

Podle CRN velcí výrobci plánují downgrade nabízet a např. HP umožní přejít z Windows 10 Pro na Windows 8 Pro nebo Windows 7 Professional. Čili jako obvykle. Odstupme ale stranou k pro nás momentálně důležitější věci.

 

Když si doma v rámci nabídky bezplatného upgradu na stávající zařízení nainstalujete Windows 10, bude podle CRN možné vrátit se zpět k předchozí verzi pouze po omezenou dobu, aniž by bylo potřeba kupovat licenci. Upgrade byste si proto měli rozmyslet s tím, že kdyby vám systém nevyhovoval, obnovte bez většího odkládání předchozí verzi Windows. Microsoft médiu sdělil, že budeme mít měsíc. Další informace zjišťujeme.

Zdroj: CRN

Byl pro vás článek přínosný?