Hlavní navigace

Jak naladit ČT3? Nový kanál bude v DVB-T2, na satelitu, kabelovce i IPTV

21. 3. 2020

Sdílet

Novou stanici ČT3 začne vysílat v pondělí 23. března v 9 hodin ráno. Naladit ji lze již od pátku, ale během víkendu na obrazovce uvidíte pouze statický obrázek (nikoliv monoskop) s informací o startu vysílání. ČT3 bude zdarma dostupná v rámci terestrického vysílání i v placených satelitních, kabelových a internetových televizích ve všech tarifech. Vysílat bude denně od 9 hodin do 17:25h. Jednotliví operátoři stanici zavedou postupně. ČT3 bude vysíláno v rozlišení HD, což u České televize znamená 1920 × 1080 px.

Pozemní vysílání

DVB-T2: Česká televize vysílá v multiplexu 21, případně v přechodové síti 11. U pozemního příjmu se vám stanice může objevit automaticky, ale možná bude nutné ji manuálně naladit. Záleží na nastavení vaší televize či set-top-boxu, jestli má zapnutou funkci pro automatickou aktualizaci.

Pokud byste s naladěním měli problém, lze se obrátit na Divácké centrum České televize na telefonu 2 6113 6113 (každý den od 7:30 do 20 hodin).

DVB-T: Přechod na DVB-T2 je sice aktuálně pozastaven, ale v původní digitální síti ČT3 nebude. Signál by však mělo být možné naladit i v přechodové síti 11. Pokud máte přístroj schopný příjmu DVB-T2, ale vysílač u vás zatím vysílá pouze DVB-T(1), bude třeba se podívat po jiném typu vysílání. A naopak pokud nemáte přístroj schopný příjmu DVB-T2, jedinou šancí je nový set-top-box nebo jiný typ příjmu signálu.

Internetové televize

SledováníTV
SledováníTV
LepšíTV
LepšíTV

SledováníTV: již je v nabídce ve všech tarifech (na poslední pozici, respektive promo2)

Kuki: již je v nabídce ve všech tarifech

O2 TV: od pondělí bude v nabídce ve všech tarifech

Digi TV (Telly): oznámeno v neděli, bude ve všech tarifech

T-Mobile TV: bude v nabídce ve všech tarifech včetně jejich satelitní televize

Lepší.TV: již je v nabídce ve všech tarifech (na 16. pozici)

Zapni TV: zatím neoznámeno

Číčo TV: zatím neoznámeno

Vodafone: v rámci balíčků od Sledování TV a Lepší.TV

Kabelové televize

UPC (Vodafone): bude v základní nabídce, ale na webu ještě neoznámeno

Naladili jste si novou stanici ČT3?

Satelitní televize

Skylink: Skylink zařadil ČT3 do balíčku Digital a vyšších (tedy prakticky do všech) na pozici 44. Nositelem signálu je Astra na 23,5° E na kmitočktu 12 344 MHz (horizontální polarizace). Tarif Digital je zdarma, ale platí se pravidelné servisní poplatky. ČT3 najdete i ve službě Skylink Live TV, což je internetová televize tohoto operátora.

freeSAT: podle informace platné k sobotnímu datu zatím freeSAT nemá informace ohledně zařazení ČT3 do své nabídky. FreeSAT byl ovšem v nedávné době koupen Skylinkem.

Digi TV (Telly): oznámeno v neděli, bude ve všech tarifech

ČT3 je dočasný kanál, ale nikdo neví na jak dlouho

https://twitter.com/CT24zive/status/1241454896907517954

V rámci vysílání se na obrazovku vrátí hlasatelky a pořady mají být vhodné právě pro starší publikum. Česká televize ji oznámila, že znovu uvidíte O poklad Anežky české či Rozpaky kuchaře Svatopluka.

Hlasatelkami mají být známé tváře z pořadu Sama doma (na Alexandera Hemalu se zřejmě těšíme marně). ČT3 bude pouze dočasný kanál a po skončení pandemie jej Česká televize podle současných informací zase vypne.

zdroj: Česká televize

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.