Hlavní navigace

Jak napsat znak nekonečno na klávesnici ∞

14. 10. 2021

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Symbol nekonečno se těší velké oblibě nejen v matematické oblasti, význam má také v náboženství, šperkařství nebo filosofii. Nekonečno značíme symbolem ležaté osmičky (osmička otočená o 90 °) a pro jeho zápis vám stačí klávesnice s numerickým blokem. Pokud však nemáte po ruce numerický blok, poradíme vám, jak se píše nekonečno symbol ∞ i bez něj.

Nekonečno znak pomocí ASCIII kódu

Nekonečno můžete napsat jednoduše pomocí ASCII kódu na numerickém bloku. Stiskněte a držte levý Alt + na numerickém bloku napište číslo 8734. Ale pozor, tato metoda nemusí fungovat správně ve všech programech.

levý Alt + 8734

Jak napsat znak nekonečno Jak napsat znak nekonečno (zdroj: cnews.cz)

Jak napsat nekonečno ve Wordu nebo Excelu

Pokročilé textové editory umožňují zápis symbolu nekonečno přímo v programu vložením přes funkci Symboly. Jedním z takových editorů je i Word. V hlavní liště v kategorii Vložení vyhledejte pole Symboly. Klikněte na pole Symbol a v seznamu nejčastěji používaných znaků vyberte znak .

Vložení → Symboly → ∞

Kde najít symbol nekonečno ve Wordu Kde najít symbol nekonečno ve Wordu (zdroj: cnews.cz)
Kde najít symbol nekonečno v Excelu Kde najít symbol nekonečno v Excelu (zdroj: cnews.cz)

Tip: Pokud v seznamu nejčastěji používaných znaků nevidíte symbol nekonečno, klikněte na tlačítko Další symboly a v sekci Matematické operátory vyhledejte znak .

Další možnost, kde najít nekonečno symbol

Windows obsahují tzv. mapu znaků, pomocí které můžete najít a zkopírovat jakýkoliv znak na světě. Otevřete hlavní nabídku Start a do vyhledávacího pole napište Mapa znaků. Poté stačí v aplikaci najít symbol nekonečno a zkopírovat, případě zmáčkněte zaškrtávací tlačítko Podrobné zobrazení a do pole Hledat napište nekonečno.

Start → Mapa znaků → Podrobné zobrazení → Hledat → napsat nekonečno

Vyhledání nekonečno v mapě znaků Vyhledání nekonečno v mapě znaků (zdroj: cnews.cz)

Nekonečno pomoci HTML entity a Unicode

Jak napsat znak nekonečna pomocí HTML?

HTML entita Unicode
U+0221E

 

Byl pro vás článek přínosný?