Hlavní navigace

Úprava PDF ve Wordu: jak otevřít a editovat PDF dokument?

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Stalo se vám někdy, že jste ve vytvořeném dokumentu uloženém jako PDF našli chybu nebo jej chtěli upravit? V takovém případě zapomeňte na vytváření nového Word souboru a kopírování celého obsahu. Ukážeme vám, jak jednoduše upravit PDF dokument.

Jak otevřít a upravit PDF ve Wordu

Pokud chcete otevřít PDF ve Wordu a následně jej upravovat, stačí v hlavní liště přejít do kategorie Soubor a poté kliknout na Otevřít.

Jak otevřít PDF ve Wordu 1. část Jak otevřít PDF ve Wordu 1. část (zdroj: cnews.cz)

V sekci otevřít se vám zobrazí všechny naposledy vytvořené dokumenty, sdílené dokumenty nebo dokumenty uložené na cloudu OneDrive. Pokud v naposledy vytvořených dokumentech nevidíte váš PDF soubor, stačí kliknout na tlačítko Procházet a standardní cestou vybrat PDF dokument, který chcete upravit.

Jak otevřít PDF ve Wordu 2. část Jak otevřít PDF ve Wordu 2. část (zdroj: cnews.cz)

Po vybrání PDF souboru vám Word oznámí, že se chystá vytvořit kopii PDF a převést jeho obsah do Wordu. Stisknutím tlačítka OK tuto akci potvrdíte.

Jak otevřít PDF ve Wordu 3. část Jak otevřít PDF ve Wordu 3. část (zdroj: cnews.cz)

Tip: S původním PDF dokumentem se nic nestane, Word pouze zkopíruje jeho obsah a přenese jej do svého formátu, který umí zobrazit. Může se ale stát, že převedený dokument nebude úplně přesně odpovídat originálu. To se může stát například pokud PDF obsahuje náročnější stylistiku, kterou Word nedokáže zobrazit nebo správně formátovat.

Snadná úprava v Adobe Acrobat DC

Adobe Acrobat DC od společnosti Adobe patří mezi špičky v oblasti práce s PDF dokumenty. Ve verzi zdarma nabízí pouze prohlížení PDF a jeho základní úpravy. Pokud ale často pracujete s PDF dokumenty, zvažte pořízení předplatného na roční nebo měsíční bázi, které vám odemkne všechny pokročilé funkce včetně úpravy, změny formátování a mnoha dalších věcí.

Adobe Acrobat DC můžete stáhnout na webu slunecnice.cz nebo na oficiálních stránkách.

prava PDF v Adobe Acrobat DC Úprava PDF v Adobe Acrobat DC (zdroj: cnews.cz)

Převedení PDF do Wordu online

Další možností, jak převést PDF do Wordu a upravit jej, je online pomocí webových služeb. Na internetu je k dispozici hromada nástrojů, které umožňují převedení nebo úpravu PDF dokumentu online a zdarma.

Příkladem může být například portál Wondershade HiPDF, který mimo převedení PDF do Wordu a naopak nabízí spoustu dalších nástrojů, které vám pomohou při práci s PDF dokumenty.

prava PDF online pomocí Wondershare HiPDF Úprava PDF online pomocí Wondershare HiPDF (zdroj: Wondershare.com)

Stačí otevřít portál Wondershade HiPDF a kliknutím na tlačítko VYBRAT SOUBOR vybrat na vašem úložišti požadovaný PDF soubor, který chcete převést do Wordu. Poté už stačí počkat, až se PDF dokument nahraje, a stisknutím na tlačítko PŘEVÉST nechat web pracovat. Jakmile je hotovo, stiskem tlačítka STÁHNOUT uložíte hotový dokument ve formátu .docx do vašeho počítače a můžete jej dále upravovat ve Wordu.

zdroje: support.microsoft.com

Byl pro vás článek přínosný?