Hlavní navigace

Jak se stát registrátorem domén EU

Zdroj: Redakce

Komerční sdělení
12. 5. 2014

Sdílet

Registrátorem domén EU se může prakticky stát každá česká firma, která má zájem registrovat domény .eu pro zákazníky nebo si jen třeba potřebuje zajistit sama automatizovanou správu svého doménového portfólia.

 

*** Domény za nejlepší ceny EU registrujte na www.subreg.cz. ***

4 kroky k získání akreditace

Registr EURid na svých stránkách uvádí 4 kroky k získání akreditace.

1. Nastudování smlouvy.
2. Vyplnění žádosti na stránkách.
3. Vytisknout, podepsat a odeslat smlouvu.
4. Složit zálohu ve výši 5.000 EURo, z které budou poté odečítány poplatky za registraci a obnovu domén EU. Zde je zajímavé poznamenat, že došlo ke zlevnění zálohy o 50 % z dřívějších 10.000 EUR.

Dosud to bylo prakticky jen papírování a odeslání peněz. Avšak jednou z podmínek smlouvy je i bod Technická dovednost, kde se uvádí “Registrátor zaručuje, že disponuje technickými dovednostmi nezbytnými k úspěšnému provádění různých druhů úkonů (nová Registrace, aktualizace kontaktních a dalších údajů, převod Doménového jména atd.) s využitím automatických systémů sdružení EURid.”.

To by tedy znamenalo, že bez programátorských znalostí a technického zázemí se registrátorem stát nelze. Existují však systémy, které tyto požadavky řeší a za mírný poplatek pak jednoduše vše zařídí za nás.

 

Registrar program od Subreg.cz

Česká společnost Gransy s.r.o. nabízí pro akreditované registrátory využití Registrar panelu Subreg.CZ, pomocí kterého získáte komplexní řešení pro správu vlastních domén a dokonce také i domén zákazníků. Není tak vůbec potřeba cokoliv programovat.

Součástí řešení je webové registrační rozhraní pro správu domén, správa uživatelů, správa ceníků a objednávek. Z technického hlediska je zajištěn přístup k logům a zprávám registru (poll), k dispozici je také API rozhraní pro další napojení vlastních systémů.

 

Nová doména EU pouze 55 Kč

Pokud nemáte žádnou doménu či jen několik, nebudete se samozřejmě stávat registrátorem. Nejjednodušší řešení je si doménu EU pouze zaregistrovat prostřednictvím již existujícího registrátora. Na stránkách subreg.cz si můžete v měsíci dubnu zaregistrovat novou doménu EU za skvělou cenu 55 Kč bez DPH.

 

*** Domény za nejlepší ceny EU registrujte na www.subreg.cz. ***

Projekt Subreg.cz provozuje společnost Gransy, která je 1. ICANN akreditovaným registrátorem v České republice. Prestižní akreditace ICANN znamená, že společnost byla ověřena, má silnou finanční základnu a je důvěryhodná. Celý proces akreditace je velice náročný a jeho získání vyžaduje nemalé úsilí k úspěšnému dokončení. To je také důvod, proč je společnost stále pouze jediným akreditovaným registrátorem v České a Slovenské republice.