Hlavní navigace

Jak snadno přenést osobní fotografie z Facebooku do Fotek Google?

9. 6. 2020

Sdílet

Teď už je to brnkačka.

Facebook je tu s námi už řadu let, a proto existuje dobrá šance, že v něm máte uloženy spousty osobních dat. Kdybyste chtěli zachránit své fotografie, můžete si je od služby vždycky vyžádat a stáhnout do počítače. Sociální síť ale nově poskytuje možnost přenést snímky do jiné cloudové služby. Prozatím konkrétně pouze do Fotek Google. Nový nástroj na export obrázků Facebook původně představil koncem roku 2019, jeho dostupnost ale byla značně omezená. Až v červnu 2020 byl nástroj uvolněn globálně, takže si jej užijeme také v Česku. Služby, do kterých lze export provést, by časem měly přibývat. Teď se ale podívejme na to, jak fotky přenést z Facebooku do Google Photos.

Jak přenést osobní fotografie z Facebooku do Fotek Google

Postup je jednoduchý:

  1. Na Facebooku jděte do hlavní nabídky, kde zvolte Nastavení a soukromí | Nastavení.
  2. V postranní liště v Nastavení klepněte na Vaše informace na Facebooku a v této sekci vyberte Přeneste kopii svých fotek nebo videí.
  3. Po otevření stránky klepněte na modré tlačítko Vybrat cíl. Aktuálně v rozbalovací nabídce uvidíte pouze Fotky Google. Vyberte je dalším klepnutím.
  4. Dále si musíte vybrat – fotografie a videa z nějakého důvodu nelze přenést najednou. Pokud chcete exportovat obojí, budete muset proces opakovat. Každopádně zvolte buď Fotky, nebo Videa a volbu potvrďte tlačítkem Další.
  5. Budete přesměrováni ke Googlu. Přihlaste se ke svému účtu a schvalte oprávnění, díky kterému bude moct Facebook přidat snímky do služby Fotky Google.
  6. Posléze se ocitnete znovu na Facebooku, kde stačí klepnout na Potvrdit přesun.
  7. Teď už jen vyčkejte na dokončení. Proces chvíli potrvá a Facebook vám řekne, až skončí. Jedno album z Facebooku vytvoří jedno album ve Fotkách. Alba v názvech nesou vždy označení „Copy of“ a za tímto řetězcem následuje původní název alba.

Obrazový návod krok za krokem

Zdroj: Facebook Newsroom via Android Police

Byl pro vás článek přínosný?