Hlavní navigace

Jak upgradovat Release Preview na Windows 8 RTM? Trikem od Copperfielda!

23. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zklamání nás Microsoft neušetřil, když oznámil, že z poslední veřejné ukázky Windows 8 nepůjde přejít na konečnou verzi. Prakticky tak všechny testery nechal v temnotě. Dle oficiálních pravidel vám tak nezbývá nic jiného, než Windows 8 RP odinstalovat, posléze vzít instalační médium s Windows 8 RTM a provést čistou instalaci. Ačkoli se domníváme, že čistá instalace není úplně od věci, zvláště při přechodu z nehotového systému, objevil se jeden neoficiální postup, jak přinutit Release Preview k upgradu.

Tip: Návod: vytváříme instalační flash disk s Windows 8, DVD není moderní

Respektive nutit k něčemu budete Windows 8 RTM. Nachystejte si instalační médium s tímto systémem, ovšem nejlépe přepisovatelné, protože budete měnit obsah jednoho souboru. Ideální je pro takový případ flash disk, nabízíme vám rovněž návod, jak si instalační „flešku“ vytvořit. V adresáři X:\sources najděte soubor cversion.ini, otevřete jej a upravte hodnoty dvou čísel. V obou případech původní číslo za znaménkem rovná se změňte na 7100.0. Hotovo!

 

Instalační program nyní neváhejte spustit v Release Preview. Neměl by vůbec prohlašovat cosi o tom, že instalace není podporována. Za výsledek ovšem neručíme, Microsoft přechod z testovací verze mohl zavrhnout z oprávněného důvodu, takže tento postup zkoušejte jen na vlastní nebezpečí. Ohlasy ale nejsou špatné, prý vše funguje. Tento malý trik se změnou čísla sestavení šel aplikovat před lety i na Windows 7.

Zdroj: IT Knowledge Exchange via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?