Hlavní navigace

Jak vypadají Google Maps 5.8 pro Android?

28. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google vydal tento měsíc už druhou větší aktualizaci mapové aplikace pro Androidy. Maps 5.7 přinesly zajímavou službu navigace v MHD a experimentální stahování mapových podkladů. Maps 5.8 vylepšují práci s Místy (Places) a Latitude.

K oblíbeným místům můžete přidat fotky, které pak uvidí i ostatní. Aplikace je nahraje do alba na Picase a odtud směřují do Places.

Google Maps 5.8

V aktualizaci přibyla také lepší správa míst. Nově vidíme seznam oblíbených míst (s hvězdičkou) a těch, které jsme navštívili naposledy. Druhou novinkou jsou „decriptive terms“, které jsou v některých zemích dostupné jako podrobnější popis místa (něco jako štítky). Například u kavárny je napsáno, že tam nesmíte používat notebook, nebo že mají fajnovou zmrzlinu.

Poslední funkcí je vytváření nových míst pro Latitude. Můžete se tam vy nebo ostatní „čeknout“, ale neobjeví se ve výsledcích tradičních Places. To si podniky musí vyřešit samy.

V Labs se objevila položka pro zvětšení písma a přejmenovaná byla volba pro stažení map pro offline použití. Google Maps 5.8 jsou podporovány v Androidu 2.1 a novějších.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?