Hlavní navigace

Sluchátka, kterým nedojde šťáva. JBL Reflect Eternal mají solární nabíjení

18. 12. 2019

Sdílet

Bezdrátová sluchátka, která by se nemusela dobíjet, by chtěl každý. JBL tvrdí, že takovým lidem jejich přání splní. Firma patřící zvukovému koncernu Harman (a ten zase vlastní Samsung) totiž chystá sluchátka nazvaná Reflect Eternal, která za určitých podmínek budou hrát věčně.

Firma do hlavového mostu integrovala účinný solární panel, který bude venku sluchátka dobíjet. Při poslechu 2,5 hodiny denně za ideálních světelných podmínek se budou dobíjet tak, že o kabel nezavadíte. Při 1,5hodinovém poslechu denně vydrží až 68 hodin. Uvnitř sluchátek se nachází 700mAh Li-pol akumulátor, který bez solární energie vydrží hrát až 24 hodin a který se z nuly na sto procent nabije kabelem za dvě hodiny. Případně pak 15 minut v síti dodá dost šťávy na dvě hodiny poslechu.

JBL Reflect Eternal využívají 40mm měniče, výrobce u nich uvádí citlivost 106 dB, impedanci 32 ohmů a klasický frekvenční rozsah 20 až 20 000 Hz. S mobilem, počítačem, hodinkami a další elektronikou komunikují přes Bluetooth 5. Jejich součástí je i mikrofon, který kromě volání a vyvolání hlasového asistenta využívá ještě speciální režim, jenž propustí okolní zvuk do měničů, abyste při sportování neskočili pod auto.

JBL si zájem o sluchátka nejdříve ověřuje na crowdfundingovém portálu Indiegogo, první zájemci je mohli získat za 75 dolarů, v době psaní článku byly dostupné perky za 99 dolarů a 129 dolarů. Standardní cena v obchodech bude 165 dolarů. Nevýhodou kampaní je tradičně dlouhé čekání na výsledný produkt. JBL slibuje dodávku až v říjnu 2020. Prozatím se navíc mohou hlásit jen zájemci z USA a Německa.

Zdroj: Indiegogo via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?