Hlavní navigace

Jdete zítra volit? Liftago, SmileCar a Rekola vás k urně svezou zadarmo

19. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zítra začínají volby do parlamentu a tři české technologické společnosti zabývající se přepravou nabízí slevu na cestu do volební místnosti. Sice nespecifikují, že musí opravdu jít o jízdu před volební místnost a ne třeba na chalupu, ale spoléhají v tomto na slušnost a hlavně chtějí přispět k vyšší volební účasti.

Jde o projekt nazvaný Jeďte volit, který najdete na stejnojmenném webu. Stojí za ním Rekola, na jehož šéfa je tento web registrovaný. V příslušných aplikacích Liftago, SmileCar a Rekola stačí zadat kód JEDTEVOLIT.

Pokud nepůjdete pěšky, tak ve větších městech vás sveze Liftago. Na jízdu taxíkem přes tuto službu dostanete slevu 100 Kč na dvě jízdy, což by při typické vzdálenosti od volebních místností mohlo znamenat dopravu téměř zdarma.

rekola

Místo jízdy s řidičem vám poskytne slevu 500 Kč na půjčení auta služba SmileCar, což je služba sdílení vlastních aut. O podobném projektu HoppyGo jsme nedávno psali. Nejlevnější auto vychází už zhruba od 380 Kč na den. Dojít si pro něj může znamenat delší cestu, než dojít k urně, ale zase si ho můžete nechat celý den (to se dá v případě potřeby stihnout dojet až na hranice).

Kromě auta můžete jet i na kole. Služba sdílených kol Rekola nabízí dvě hodiny zapůjčení kola zdarma. Rekola funguje v Brně, Praze, Olomouci a několika dalších městech).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.