Hlavní navigace

Je to ještě telefon? LG oficiálně představuje nový 5" model Optimus Vu

20. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zdá se, že ani společnost LG neměla v plánu vyčkávat až na blížící se veletrh MWC 2012 (Mobile World Congress) a již nyní představila jednu z očekávaných novinek poslední doby, kterou je nový chytrý telefon s názvem Optimus Vu. Hned na úvod bychom rádi zmínili, že se rozhodně nejedná o běžný telefon. Tento model disponuje velmi neobvyklými rozměry, což je dáno použitým 5" displejem formátu 4:3. Nakolik bude novinka od LG použitelná v praxi zůstává otázkou, kterou je ale poměrně obtížné zodpovědět bez možnosti telefon vyzkoušet v praxi.

Kde jsme to jenom už viděli? Ano, na první pohled je patrné, že LG Optimus VU je přímým konkurentem modelu Samsung Galaxy Note. Firma LG se ale pokusila povýšit tento „phablet“ (stále častěji užívaná zkratka pro kombinaci telefonu a tabletu, složená ze slov phone a tablet, pozn. red.) na novou úroveň, a to formátem 4:3, který skutečně připomíná spíše tablet.

LG Optimus Vu LG Optimus Vu LG Optimus Vu LG Optimus Vu

Uvnitř tohoto 5" přístroje nalezneme dvoujárdový procesor o frekvenci 1,5 GHz, interní 32GB úložiště a baterii disponující kapacitou 2 080 mAh. Displej s technologií IPS nabídne rozlišení 1024 × 768 pixelů a jeho ovládání bude podobně jako u Galaxy Note možné pomocí přibaleného stylusu.

 

Z další výbavy bychom neměli zapomenout na 8Mpx fotoaparát nebo technologii LTE pro datové přenosy. Asi nikoho již nepřekvapí, že operačním systémem bude Android, a to zatím ve verzi 2.3, nicméně už nyní je slíbena aktualizace na Ice Cream Sandwich, tedy během tří měsíců po jeho oficiálním uvolnění.

LG Optimus Vu LG Optimus Vu LG Optimus Vu

LG Optimus Vu se jako první objeví na svém domácím korejském trhu v březnu tohoto roku, ačkoli je jasné, že se tímto novým modelem bude LG chlubit již na výše zmíněném španělském veletrhu.

Zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?