Hlavní navigace

Je to oficiální. HP se do jednoho roku rozdělí na dvě firmy

6. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

HP oficiálně potvrdilo to, o čem se ještě ráno pouze spekulovalo. Firma se rozdělí na dvě poloviny. Jde o další část pětiletého plánu restrukturalizace. Po splitu vzniknou dvě nové firmy. HP Inc. bude vyrábět osobní počítače, tiskárny a další příslušenství s tím spojené. Tato firma si nechá původní logo. HP Enterprise bude vyvíjet servery, úložiště, síťová řešení, konvergentní systémy, služby a podnikový software.

Meg Whitman, současná šéfka celé společnosti, bude nově prezidentkou a CEO části HP Enterprise, zároveň zasedne do čela představenstva HP Inc. Dion Weisler se stane prezidentem a CEO HP Inc. Současná členka představenstva Pat Russo bude povýšena na předsedkyni HP Enterprise.

 

Split firem by měl být dokončen do závěru posledního kvartálu fiskálního roku 2015, ten u HP končí v říjnu 2015. Cenné papíry stávající akcionářů budou rozděleny, každý získá část akcií v obou firmách.

Společnost si od rozdělení slibuje rychlejší přizpůsobení se trhu. Každá část se zaměří na jinou cílovou skupinu, bude mít nezávislé zdroje i vedení, úspěch nebo problémy jedné by neměly ovlivnit druhou. Spolu s tím si HP věří, že pozvedne svou cloudovou platformu a uspěje také v nových odvětvích, jako je 3D tisk.

Zdroj: HP

Byl pro vás článek přínosný?