Hlavní navigace

Jubilejní finální verze Google Chrome 10 je venku

9. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je to pouze měsíc, co Google přišel s novou verzí prohlížeče Chrome 9 s lepším výkonem a dalšími vymoženostmi. Dnes vyšel Chrome 10. Vývojáři se mohou pyšnit tím, že nová verze by měla běžet rychleji i při nejsložitějších webových aplikacích používajících JavaScript. Nové vykreslovací jádro by mělo být až o 66 % rychlejší.

Zásadní změnou v Chrome 10 je nové nastavení. Nebudete muset zdlouhavě hledat, kde se nastavuje změna domovské stránky nebo import záložek. Do Chromu bylo přidáno vyhledávací pole, do kterého jednoduše napíšete, co potřebujete udělat, či najít a ihned se vám zobrazí výsledky hledání.

Nyní budete také moci synchronizovat svá uložená hesla v různých počítačích. Chcete-li povolit synchronizaci na každém vašem počítači, navštivte „Osobní údaje“. V nastavení si můžete také zvolit synchronizaci záložek, témat a mnoho dalšího.

Chrome 10 slibuje vestavěný Flash přehrávač v sandboxu, takže když selže animace, nezhodí celý prohlížeč, ale pouze své vlastní vlákno, ve kterém běží. Také to znamená lepší ochranu před hrozbami navštěvovaných stránek, ty nemají přístup k systémovým datům, ale zůstanou „zapouzdřeny“ ve své záložce – nenakazí ostatní taby ani samotný systém.

Další úsporou vašeho času by mohla být možnost zkopírovat a vložit přímý odkaz do adresního řádku Chrome a dostat se tak na konkrétní nastavení.

Chrome 10 můžete stahovat zde.

Byl pro vás článek přínosný?