Hlavní navigace

J&W: Desky, které u nás nekoupíte

6. 6. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Desky s čipsety AMD

Desky s čipsetem AMD

Vlajkovou loď J&W mezi deskami s čipsetem AMD představuje JW-780GX Ultra. Narozdíl od desek s čipsetem AMD 780G do ní můžete osadit i nejvyšší Phenomy s maximálním TDP 140 W. Mimo to deska obsahuje vlastních 128 MB paměti pro rychlejší práci ve Windows Vista a nový jižní můstek SB750. konstrukcí chlazení pak tato deska silně připomíná některé modely Circu-Pipe od MSI.

Na nejrůznějších klonech čipových sad AMD 780G a 780V jsou pak postaveny následující desky:

Deska 780G-SP128M představuje první MiniITX desku s čipsetem AMD 780G a 128MB integrovanou pamětí. Součástí desky je také iPartner Control Centre, což je přídavný modul s integrovaným displejem, Bluetooth 2.0, mikrofonem a systémovými tlačítky. Řekl bych, že se jedná o velmi praktický nástroj.

Se starším jižním můstkem SB600 a severním AMD770 pak přichází desky JW-RX780X-AM2+ a JW-RX770-AM2+.

Model JW-RS740G-HD v sobě ukrývá čipovou sadu AMD 740G s grafickou kartou Radeon 2100. Tato karta podporuje starší DirectX 9, AVIVO a v tomto případě nabízí DVI i D-Sub výstup. Deska by díky odlehčené čipové sadě měla být velmi levná a vhodná do nenáročného kancelářského nasazení.

Desky s čipsety Intel a Nvidia

Desky s čipsetem Intel

Jak může vypadat nasazení desek v počítači overclockera ukazují následující snímky. Použitou deskou je X48D2-Extreme, na které se za pomoci vodního chlazení podařilo přetaktovat Intel C2D E8500 na 4,26 GHz. Deska sama o sobě obsahuje mohutné chlazení se zakroucenou heatpipe, POST displej a pevné kondenzátory.

Ani u této firmy samozřejmě nemůže chybět deska s čipsetem Intel P45, kterou je v tomto případě JW-P45D2-Extreme. Tato deska obsahuje stejně jako MiniITX 780G-SP128M iPartner Control Centre.

Desky s čipsetem Nvidia

Naši virtuální prohlídku ukončíme u desek s čipsety Nvidia. První deskou je JW-NF750A-HSLI, jejíž základem je čipová sada nForce 750a SLI. H v názvu značí, že deska podporuje technologii Hybrid SLI. Výbava desky není vůbec špatná a obsahuje HDMI, DVI i VGA výstup, eSATA port, systémová tlačítka, POST displej i duální BIOS. Trochu se jen obávám malého chladiče na čipsetu, který může být hodně hlučný. Na ni pak navazuje deska s čipovou sadou nForce 730a.

S integrovanou grafikou a čipovou sadou GeForce 8300 pak přichází deska JW-IG83U-Max. Ani této desce nechybí systémová tlačítka, POST displej a podpora Hybrid SLI. Pevné kondenzátory ale najdete jen v napájecích obvodech.

Slabší grafickou kartu GeForce 8100 obsahuje deska JW-G81UM-PV+. V tomto případě jde o MicroATX desku se dvěma paměťovými sloty a hodně nešikovně umístěným napájecím konektorem. Ani u takto levně vyhlížející desky ale nechybí POST displej.

V případě, že byste po některé z desek této společnosti zatoužili, můžete se po nich podívat v sousedním Rakousku, kde se prodávají.

Byl pro vás článek přínosný?