Hlavní navigace

Kde se dobře (a levně) naobědváte? Vytáhněte smartphone a spusťte Lunchtime

4. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Stáhněte si LunchtimeChodíte v zaměstnání na obědy do blízké restaurace a chtěli byste vědět, z jaké nabídky budete moci vybírat? Nebo hledáte podnik, kde se oajíte podle svého gusta? Pak by ve vašem chytrém telefonu určitě neměla chybět aplikace Lunchtime, která vás seznámí s polední nabídkou okolních restauračních zařízení.

Aplikace vyžaduje jediné oprávnění – přístup k poloze. To využívá ke zjištění aktuální pozice a následnému vyhledání nejbližších podniků. Instalovat můžete na telefony a tablety s Androidem 2.1 a vyšším, takže ani majitelé postarších zařízení nepřijdou zkrátka.

Kam na oběd?

Když se programu po spuštění nepodaří vyhledat aktuální polohu, můžete zadat pozici manuálně. Pak se již objeví aktuální denní nabídka okolních podniků – je jen na vás, jakou polévku, hlavní chod, či salát a za jakou cenu si zvolíte. U každé restaurace je zobrazeno menu pro daný den.

Klepnutím na podnik zobrazíte podrobnosti, jako jsou jeho denní nabídka (zpravidla na celý následující týden dopředu), otevírací doba, kontaktní údaje a další informace. Můžete rovnou zavolat a vyřídit rezervaci, nechat se navigovat, zobrazit polohu v mapě nebo restrauraci přidáte k oblíbeným.

Denní nabídka podniků v okolíDetail podniku

Měli bychom zdůraznit, že v nabídce najdete pouze spolupracující subjekty, nejedná se o vyčerpávající kompletní výpis všech podniků v okolí. Prostřednictvím dolní nástrojové lišty se dostanete do několika sekcí, přičemž Denní menu jste již viděli. Pod tlačítkem Restaurace je připraven seznam podniků seřazený podle vzdálenosti.

Nechybí ani vyhledávání, umožňující hledat restauraci podle názvu nebo adresy, případně lze zobrazit denní nabídku v okolí zadané adresy, což využijete například tehdy, jedete-li na služební cestu či plánujete schůzku a chtěli byste se v okolí dobře a např. i levně najíst.

Dobrou chuť!

Ocenili bychom ale možnost vyhledání podle aktuální nabídky. Pokud chcete zjistit, kde ve městě mají v dnešní nabídce sekanou, nezbude vám než prolistovat celý seznam. Pod pojmem Oblíbené najdete podniky, které jste označili srdíčkem – tedy pravděpodobně ty, jež preferujete a navštěvujete. Zobrazována je opět aktuální denní nabídka.

Aplikace je z hlediska ovládání naprosto jednoduchá – pokud potřebujete zjistit, co připravili šéfkuchaři okolních restaurací k obědu, stačí ji jen spustit a podívat se na seznam. Získání informací pro rozhodnutí, kam se vydat v polední pauze, je tak otázkou jednoho klepnutí a případně chvílí listování.

 

Proderete-li se hlouběji do pomyslných útrob, budete mít informace i o tom, co vaše oblíbené podniky připravily na další týden. Nechybí ani údaje o spřízněných restauracích, jako jsou kontakty, otevírací doba a další podrobnosti. Pokud vám tedy kručí v žaludku, rozhodně byste jako první reakci měli spustit právě tento program.

Menší výhrady máme pouze k fungování tlačítka Zpět v rámci aplikace, které nefunguje pro návrat o úroveň výše či do hlavní nabídky, ale postupně vrací všechny stránky a sekce, které jste otevřeli. Aplikace Lunchtime je k dispozici nejen pro Android, ale také pro iOS a Windows Phone. Případně využijete též webové stránky www.lunchtime.cz.

Byl pro vás článek přínosný?