Hlavní navigace

Kde sledovat hokejové MS 2015: tipy na videa, aplikace i zpravodajství

Sdílet

Zdroj: Redakce

Rychlé postřehy na Twitteru a Facebooku

Dnes odstartovalo 50. mistroství světa v ledním hokeji. Ti největší fanoušci si jistě do Prahy nebo Ostravy koupili lístky. Na koho nevyšlo nebo kdo je na cestování příliš líný, tomu se budou hodit alespoň informace poskytované internetovými médii.

 

Tím nejrychlejším kanálem jsou sociální sítě. Naše hokejová reprezentace má oficiální a často aktualizovaný profil na Twitteru i Facebooku. Veřejné hokejové příspěvky budou často označeny hashtagem #mshokej (Twitter) a #mshokej (Facebook). Česká televize má své moderátory velmi aktivní na Twitteru: Robert Záruba, Tomáš Jílek, Ondřej Zamazal a Hana Ježková.

Online video

Česká televize získala práva k vysílání všech 64 zápasů jak tradičními cestami, tak i přes internet. Na webu mshokej.cz najdete živé přenosy všech zápasů, jejich archiv, sestřihy, rozhovory nebo rozebrané situace pomocí elektronické tužky. Maximální rozlišení videa je 576p.

Česká televize
Česká televize

Mezinárodní hokejová federace vysílá přenosy na YouTube (youtube.com/icehockey), jenže ty jsou regionálně blokované v zemích, kde už některá z televizních společností vlastní práva. Proto v Česku ani Slovensku tato videa neuvidíte, jen sestřihy a bonusové materiály.

Hokej na webu

IIHF

Hlavním centrem informací z mistrovství je pochopitelně oficiální web Mezinárodní hokejové federace. Najdete na něm všechny možné statistiky, soupisky týmů, rozvrh soutěže a jednoduché textové přenosy. Ale je v angličtině. IIHF má také mobilní aplikace pro všechny hlavní platformy.

IIHF
IIHF

Česká televize

ČT opět pokrývá hokej nejlépe ze všech, a to se týká nejen video přenosů. Na přehledném webu nechybí články, komentáře nebo rozhovory. ČT dále nabízí historii MS, tabulky, soupisky týmů a jejich stručný popis. Redaktoři bude tradičně blogovat ze zákulisí.

Česká televize
Česká televize

Český rozhlas

Druhá veřejnoprávní instituce má na webu pouze články, jednoduché statistiky a soupisky. Nechybí základní textové přenosy, které ale zachycují pouze góly a tresty. ČRo ani letos bohužel nevysílá živé komentované přenosy.

Český rozhlas
Český rozhlas

Sport

Sportovní magazín Seznamu potěší svými bohatými textovými přenosy. Kromě programu, tabulek a zpravodajství už ale nemá co nabídnout.

Sport.cz
Sport.cz

iSport

Hokejový speciál Blesku zaujal spoustou článků, rozhovorů, statistik a živými textovými přenosy z každého zápasu. Každý tým má i vlastní profil a jednoduchými soupiskami. iSport má i vlastní videa.

iSport.cz
iSport.cz

Týden

  • web: tyden.cz
  • mobilní verze: ano
  • aplikace: ne

Kromě běžných článků a povinných statistik a soupisek potěší na webu Týdne komentáře bývalého gólmana Jiřího Holečka, rozhovory Milanem Hniličkou nebo Pavlem Richterem.

Týden.cz
Týden.cz

Lidovky

  • web: lidovky.cz
  • mobilní verze: ano
  • aplikace: ne

Server Lidových novin pojal MS hodně skromně. Mimo zpravodajství, rozhovorů a detailu naší reprezentance nenabízí nic navíc.

Lidovky.cz
Lidovky.cz

iDnes.cz

Spousta článků a rozhovorů. U jednotlivých zápasů potěší rozsáhlé informace o soupiskách i s detaily hráčů. Vybrané zápasy jsou „vysílány“ v podrobných online reportážích. iDnes točí také vlastní videoreportáže. Zřejmě nejvyváženější český web.

iDnes.cz
iDnes.cz

Aktuálně.cz

Aktuálně se nepyšní množstvím článků, ale má dobré a detailní textové přenosy. Program šampionátu je opět nepochopitelně ve Flashi.

Aktuálně.cz
Aktuálně.cz

Sportovní noviny

„Četka“ má povedený speciál. Kromě zpravodajství nabízí základní textové přenosy všech zápasů, detailní soupisky týmů i statistiky šampionátu.

SportovníNoviny.cz
SportovníNoviny.cz

HokejPortal

HokejPortal se vyplatí sledovat hlavně kvůli hodně podrobným soupiskám a statistikám. Zpravodajství ale nestojí za řeč, je ho málo na to, že se šampionát koná doma.

HokejPortál.cz
HokejPortál.cz

Hokej

  • web: hokej.cz
  • mobilní verze: ano
  • aplikace: ne

Hokej.cz má velmi dobré textové přenosy, bohaté zpravodajství a bonusem je stručná historie dřívějších mistrovství.

Hokej.cz
Hokej.cz

Onlajny

Web s vynikajícími živými textovými přenosy všech zápasů, ale nic více nenabízí.

Onlajny.com
Onlajny.com

Byl pro vás článek přínosný?