Hlavní navigace

Kde sledovat hokejové MS 2019: tipy na videa, aplikace i zpravodajství

12. 5. 2019

Sdílet

Živé vysílání

Česká televize získala práva k vysílání všech zápasů jak tradičními cestami, tak i přes internet. Na webu mshokej.cz najdete živé přenosy všech 64 zápasů, jejich archiv, sestřihy, rozhovory nebo rozebrané situace pomocí elektronické tužky. ČT vysílá online v 1080p, na rozdíl od běžného vysílání ale jen v 25 snímcích za sekundu. Padesát by pro tak rychlý sport bylo mnohem lepších.

Živé přenosy, byť jen zvukové, letos zprostředkuje také Český rozhlas. Spustil k tomu nový online kanál Radiožurnál Sport.

Mezinárodní hokejová federace vysílá přenosy na YouTube (youtube.com/icehockey), jenže ty jsou regionálně blokované v zemích, kde už některá z televizních společností vlastní práva. Proto v Česku tato videa neuvidíte, jen sestřihy a bonusové materiály. Pomocí VPN ale můžete na YouTubu vidět i přenosy českého týmu s anglickým komentářem, viz MS v hokeji lze sledovat na YouTubu. Stačí jednoduchý trik.

hokej clanek maxitip

IIHF

Hlavním centrem informací z mistrovství je pochopitelně oficiální web Mezinárodní hokejové federace. Najdete na něm všechny možné statistiky, soupisky týmů, rozvrh soutěže a jednoduché textové přenosy. Ale jen v angličtině.

Česká televize

Web ČT se vyplatí sledovat hlavně kvůli unikátnímu videu, na webu má jinak pouze klasické zpravodajství bez větší přidané hodnoty.

Český rozhlas

Druhá veřejnoprávní instituce má na webu také jen klasické zpravodajství, to však doplňuje rozhovory se zajímavými hosty – experty, bývalými hráči či trenéry.

Sport.cz

Sportovní web Seznamu má znovu až příliš jednoduchou navigaci, takže se jen těžko doklikáte k jinému typu obsahu než zpravodajství. Jestli se pro něco ale vyplatí Sport.cz sledovat, tak jsou to bohaté textové přenosy ze všech zápasů.

iDnes.cz

Spousta článků a rozhovorů. U jednotlivých zápasů potěší rozsáhlé informace o soupiskách i s detaily hráčů. Vybrané zápasy jsou „vysílány“ v podrobných online reportážích. iDnes točí také vlastní videoreportáže. Nejvyváženější český web.

iSport.cz

Hokejový speciál Blesku zaujal spoustou článků, rozhovorů, statistik a živými textovými přenosy z každého zápasu. Každý tým má i vlastní profil a jednoduchými soupiskami. Také iSport má vlastní videa.

Onlajny.com

Web s vynikajícími živými textovými přenosy všech zápasů, ale nic více nenabízí.

LiveSport.cz

LiveSport má výborné a přehledné textové přenosy všech zápasů. K nim zobrazuje i statistiky, videosestřihy důležitých okamžiků a proklikat se můžete až k detailům jednotlivých hráčů a jejich úspěších i na klubové úrovni.

Hokej.cz

Hokej.cz má velmi dobré textové přenosy, bohaté zpravodajství a bonusem je stručná historie dřívějších mistrovství a detailní statistiky hráčů (i mimo MS).

Byl pro vás článek přínosný?