Hlavní navigace

MS v hokeji lze sledovat na YouTubu. Stačí jednoduchý trik

13. 5. 2019

Sdílet

Včera jsme vám radili, jak sledovat MS v hokeji a kde najít nejlepší informace. Licenci pro živé vysílání videa má u nás jen Česká televize. Její iVysílání ale není zárukou spolehlivosti a mobilní aplikace rovněž nejsou v nejlepším technickém stavu. IIHF nicméně vysílá přenosy přímo na YouTubu (zde), takže je můžete sledovat tam.

Má to ale háček. Na kanálu je nastaven regionální zámek, takže když se chcete dostat k přenosu, YouTubu suše oznámí: Video není k dispozici. Uživatel, který toto video nahrál, ho nezpřístupnil pro vaši zem. To se ale týká jen zápasů českého a slovenského týmu, ostatní zápasy sledovat lze.

hokej clanek maxitip

Ochrana nicméně není nijak přísná a můžete ji obejít tím, že použijete VPN s IP adresou cizí země. Velmi dobře funguje například bezplatné řešení ProtonVPN, které je dostupné pro počítače i mobily s Androidem či iOS. Stačí nainstalovat a připojit se k zahraničnímu serveru, dobře se mi osvědčil ten nizozemský (Netherlands). I s bezplatným účtem je rychlost dostačující a YouTubu bez problémů běží v 1080p. Pokud máte zkušenosti s jinými VPN, neváhejte se podělit v diskuzi.

PS: Na YouTubu pochopitelně není český komentář, takže zapomeňte na Zárubu, Dusíka, Zamazala, Jílka a jejich experty. Přenosy ale nabízejí velmi dobrý anglický komentář.

Byl pro vás článek přínosný?