Hlavní navigace

Kecálek WhatsApp bude zdarma. Facebook ruší roční jednodolarový poplatek

18. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Co do počtu uživatelů je to po Facebooku druhá nejpoužívanější síť světa. Každý měsíc se k ní přihlásí bezmála miliard uživatelů. Služba WhatsApp, kterou Facebook předloni koupil za 19,3 miliardy dolarů, měla jasně definovaný obchodní model. První rok bylo používání zdarma, poté museli uživatelé platit dolar ročně.

WhatsApp bude zdarmaWhatsApp bude zdarmaWhatsApp bude zdarma

Jenže tvůrci teď obrátili kormidlo o 180 stupňů a poplatky v následujících týdnech zruší. Spousta uživatelů prý nemá platební karty a po roce by mohli přijít o přístup ke kontaktům. Facebook si ale chce uživatele uvázat dlouhodobě. A kromě toho, že aplikace nebude placená, nebude obsahovat ani reklamy. Jak tedy bude vydělávat?

 

Podle oficiálního blogpostu chce WhatsApp v tomto roce nabídnout komerční nástroje pro firmy a organizace, které vás prostřednictvím WhatsAppu budou moci kontaktovat. E-shop tak nebude muset posílat SMS, ale pošle zprávu přes WhatsApp. Zní to logicky, jenže totéž chtěl Facebook učinit také se svým Messengerem a i po roce od oznámení je stále klíčovým prvkem při komunikaci s podniky e-mail a esemesky.

Zdroj: WhatsApp via The Verge

Byl pro vás článek přínosný?