Hlavní navigace

Kim Dotcom: Spuštění Mega se blíží, máme první screenshoty

10. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Německý hacker si popovídal s magazínem TorrentFreak a při této příležitosti ukázal na Twitteru i screenshoty chystaného úložiště. První z nich ukazuje registraci do Mega, která vyžaduje pouze vaše jméno, e-mail, heslo a souhlas s podmínkami.

Na druhém odhaluje tajemné šifrování souborů pomocí 2048b algoritmu AES. Probíhá přímo v prohlížeči ještě před uploadem souborů. Při něm se vygeneruje privátní i veřejný klíč jako například u elektronicky podepsaných e-mailů. Další detaily o tom, jak bude šifrování probíhat a jak bude náročné z uživatelského pohledu, už Dotcom neprozradil. Tvrdí však odvážně, že do pěti let bude polovina světového internetu používat šifrovaný přenos založený na jeho API.

Mega
Mega

Poslední screenshot ukazuje správce souborů na webu. Má logickou adresářovou strukturu a vypadá přehledně.

Mega
Mega

Dotcom tvrdí, že jeho Mega bude díky podpoře HTML5 umět akcelerovat upload i download přímo v prohlížeči a také dovede navazovat na přerušené stahování. Na co nejlepší podporu v prohlížečích se Mega musí spolehnout, neboť tyto funkce obvykle dodávají až externí stahovací manažery, se kterými nová služba pravděpodobně nebude fungovat.

Úložiště Mega bude spuštěno 20. ledna 2013 na adrese mega.co.nz.

 

Zdroj: TorrentFreak

Byl pro vás článek přínosný?