Hlavní navigace

Kinect pro PC bude, potvrdil Microsoft

22. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft potvrdil, že na jaře přijde nekomerční verze SDK pro Kinect. Vývojářské nástroje pro PC dají sbohem dosavadním pokusům s neoficiálními ovladači, které se i tak podařilo dostat na vysokou úroveň. Vývoj aplikací byl dále možný díky frameworku OpenNI, který tvoří PrimeSense, původní tvůrce Kinectu (respektive kontrolních čipů).

SDK pro komerční použití má přijít později. Microsoft chce nejdříve uspokojit fanoušky z řad amatérů a akademického prostředí. Pomocí API bude možné komunikovat se zvukovým, obrazovým i infra senzorem.

Včera tuto informaci potvrdil Craig Mundie, ředitel výzkumného a strategického oddělení, a Don Mattrick, prezident zábavní divize Microsoftu. Byla to však jen otázka času, protože Kinect pro PC už dříve téměř potvrdil Steve Ballmer.

A tímto krokem se rovněž zaplní mezera, kterou chtěl svým pohybovým senzorem zacelit Asus. Jeho systém Xtion je ale pouze slabší alternativou Kinectu, protože neobsahuje mikrofon, RGB kameru ani vlastní motor s otáčením zařízení. Díky tomu ale může být levnější a navíc se plně spoléhá na otevřený vývoj.

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?