Hlavní navigace

Kingston získá podíl v JMicronu

24. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sledujete-li dění v oblasti solid-state disků, existence firmy JMicron a jejích řadičů vám jistě neunikla. Po nepodařeném JMF602 vyrukoval JMicron s o mnoho lepšími JMF612 a JMF618, které se uchytily například v řadách levnějších SSD od Kingstonu (V series) nebo v modelech Zephyr od Patriotu. Na ExtraHardware byl testován Western Digital SiliconEdge Blue s JMF612.

Aby dokázal udržet krok se schopnějšími (SandForce) i většími soupeři (Intel, Samsung), rozhodl se JMicron získat peníze formou navýšení základního kapitálu. Podle serveru DigiTimes bylo původním záměrem nabídnout podíl ve firmě japonské Toshibě, se kterou JMicron již dříve spolupracoval při návrhu a výrobě svých řadičů. Ze záměru však sešlo, mimo jiné prý z obav o zhoršení vztahů s dalšími partnery.

Kingston je jeden z největších odběratelů SSD řadičů od JMicronu

A tak do JMicronu podle všeho zainvestuje Kingston, který za rok 2010 odebral celých 30 % z celkového počtu více než milionu vyrobených SSD řadičů. Získá tak lepší dohled nad svým důležitým dodavatelem. Podobně Kingston drží obchodní podíl i ve společnostech Phison Electronics, Skymedi a Solid State System, se kterými spolupracuje v oblastech eMMC pamětí, paměťových karet a USB flashdisků.

Zdroj: DigiTimes

Byl pro vás článek přínosný?