Hlavní navigace

Komik Louis C.K. sám prodává záznam svého vystoupení. Už má milion dolarů

23. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno začal americký komik Louis C.K. (vlastním jménem Szekely) prodávat online jedno ze svých vystoupení Live at the Beacon Theater. Nasadil cenu 5 dolarů, video lze stáhnout z jeho stránek bez ochrany DRM. Chtěl si otestovat, jestli je to dostatečná cena a podmínky, aby to odradilo i většinu pirátů.

Po 12 dnech na webu ohlásil, že už mu video vyneslo přes milion dolarů, tolik prý dosud nevydělal. Tuto částku se rozhodl rozdělit na čtyři části. Tou první zaplatí web a výrobu videa. Druhý díl dostanou lidé kolem něj, bez kterých by vystoupení nemohl uskutečnit. Obojí po 250 tisících. Největší část, 280 tisíc, daruje charitě. A posledních 220 tisíc si nechá pro sebe, aby platil nájmy, péči o děti atd.

" width="560" frameborder="0" height="315">

Jestli tento obchodní model zopakují i další umělci, to si musíme počkat. Newyorský komik je v Americe hodně populární, na soukromých televizích běžel i jeho seriál Lucky Louie a loni odstartovala nová show Louie. První seriál si možná pamatuje i vy, vysílali jej na HBO. Do celoplošných stanic se ale nejspíš nedostane, neboť Louis C.K. si nebere servítky a jeho humor, vulgaritu a sexuální narážky by asi většinový divák neunesl :-).

Zdroj: Neowin

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku