Hlavní navigace

Komunitou financovaný tablet od Jolly dostane nové funkce. Musíte ale znovu přispět

2. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jolla Tablet je rázem v první lize crowdfundingových projektů. Málokterému se povede od fanoušků vybrat více než milion dolarů. Finská Jolla to dokázala. K vývoji a prodeji tabletu požadovala 380 000 dolarů, během tří týdnů ale vybrala téměř čtyřikrát tolik. Aktuálně je v kampani na Indiegogo 1,4 milionu dolarů, do konce financování zbývá osm dní.

Aby Finové fanoušky dále motivovali, přidali další cíle. Pokud se vybere 1,5 milionu, Jolla Tablet bude podporovat microSD karty až do kapacity 128 GB (aktuálně 32GB). Za 1,75 milionu dostane operační systém Saillfish funkci pro spuštění dvou aplikací na jedné obrazovce, podobně jako to umí Windows 8+ v Metru.

A nakonec, za 2,5 milionu dolarů by přišla verze s 3,5G modemem. Standardně si tablet rozumí jen s Wi-Fi, díky modemu by se připojil i k mobilním 2G a 3G sítím s nadstavbou HSPA+.

Vzhledem k vývoji kampaně je reálně splnitelný pouze první cíl (vysokokapacitní karty). K němu Jolla potřebuje 110 000 dolarů, k čemuž by stačilo, kdyby si 500+ fanoušků zamluvilo tablet za 209 dolarů. Aktuálně přispělo 8600 uživatelů, částky se pohybují od 1 dolaru.

 

Zdroj: Indiegogo

Byl pro vás článek přínosný?