Hlavní navigace

Koncept explodujících dlaždic žije. Dotykem se objeví související dlaždice

11. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prozatím o nadcházející verzi dlaždic pro telefony víme pouze to, že se něco nového dozvíme až v příštím roce, patrně v lednu. Do té doby můžeme o novinkách pouze spekulovat. Se svou troškou do krámu dorazil web Windows Central, podle něhož v Redmondu chystají „expanzní“ dlaždice.

Mělo by jít o funkci navrženou především v souvislosti s nyní již zrušeným 3D smartphonem známým pod kódovým označením McLaren. Chystala jej Nokia. Celé si to představte tak, že když se dotknete dlaždice, tak z ní vyletí a po obrazovce se rozprostře řada dalších dlaždic. Původně mělo díky 3D ovládání stačit najet prstem nad dlaždici, nebylo nutné se jí přímo dotknout.

Zobrazily by tak např. detailní informace o daném kontaktu. Microsoft údajně nicméně našel způsob, jak koncept nazvaný MixView využít i bez tzv. 3D ovládání. Zatímco na jeho návratu se nepracuje, MixView žije. Nevíme ovšem, jestli se dočká oficiální vydání s Windows 10. Jeden kontakt Windows Central popsal zkušenosti s funkcí na Lumii 830.

Když podržel dlaždici patřící Facebooku na určeném místě, vysunuly se další tři dlaždice s notifikacemi nebo zprávami. Klepnutím do prostoru se vše vrátilo do normální stavu. Svým způsobem by se to dalo připodobnit ke složkám na hlavní obrazovce. Klepnete na dlaždici a rozbalením se objeví řada dalších.

Na závěr dodejme, že MixView není úplná novinka. Objevil se totiž v určité podobě před lety v přehrávači Zune:

Zdroj: Windows Central

Byl pro vás článek přínosný?