Hlavní navigace

Konec Messengeru se blíží. 8. dubna bude zahájena migrace na Skype

1. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft již rozesílá e-maily, kde uživatele informuje o tom, že by měli přejít na Skype. Týká se to všech uživatelů komunikační služby Windows Live Messenger, která bude postupně ukončena. Pro její příznivce má redmondský gigant přichystané alternativní řešení, které se nazývá Skype. Dobrá zpráva zní, že Skype naleznete skoro na každé platformě. Horší je to, že vývojáři opomíjí vyrobit dobrého klienta pro vlastní platformu Windows Phone, dotekový klient pro Windows 8 se zlepšuje jen pomalu a že se služba nedá rozumně používat, když ji provozujete na více zařízeních současně.

Tip: Messenger bude pohřben v dubnu, do Skypu mezitím přichází videovzkazy

Ani desktopový klient pro Windows bychom neoznačili za zázrak. Také se zlepšuje, ale elegance Windows Live Messengeru nedosahuje. V informačních e-mailech Microsoft upozorňuje na to, že se konec Messengeru blíží mílovými kroky. 8. dubna 2013 budou obě sítě propojeny a od té doby budou uživatelé vyzýváni k přechodu na Skype. Přístup ke komunikační síti z klienta Windows Live Messenger pro Windows bude omezen. K celkovému vypnutí sítě ale dojde později.

 

Nejdéle několik měsíců k ní budou mít přístup alternativní a mobilní klienti. Většina uživatelů sítě se nicméně spoléhá na oficiálního desktopového kecálka. Kdyby vás redmondský zpravodaj minul, přečtete si ho níže:

Zpráva o blížícím se ukončení služby Messenger

Microsoft dále rozšířil působnost akce, kdy předplatitelé Office 365 Home Premium nebo University obdrží 60 minut volání skrze Skype. Tím se samozřejmě nemyslí komunikace v rámci sítě, nýbrž spojení s mobilními a pevnými sítěmi. To se běžně počítá k placeným funkcím. Připomínáme, že v Česku a na Slovensku můžete akci využít, hodinu ale lze provolat pouze do pevných sítí. A co víc, v souvislosti s přechodem z Messengeru na Skype můžete získat rovnou celý měsíc volání zdarma.

O tomto dárečku firma uživatele informuje opět e-mailem. K podmínkám získání odměny patří to, že si stáhnete Skype, přihlásíte se pomocí účtu Microsoft a pak klepnete na odkaz, jenž naleznete v e-mailu. (Mimochodem, směřuje sem.) Přirozeně ale budete muset vyplnit údaje o platební kartě. Když pak demo sami včas nezrušíte, bude vám z karty stržena příslušná částka a najedete na standardní předplatné, byť za zvýhodněnou cenu. Na automatické obnovení předplatného dejte pozor, abyste neplatili za službu, kterou nehodláte dále využívat.

Microsof informuje, jak získat měsíc volání zdarma

Byl pro vás článek přínosný?