Hlavní navigace

Konec šedi, více života. Takhle prý bude vypadat nový Play Store pro Android

14. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Magazín Android Police se dostal k neveřejné testovací verzi nového Obchodu Play pro Android. Svým stylem více zapadá do nové Material Designu a připomíná trochu Google+ nebo YouTube. Nejvýraznějším prvkem každé aplikace, knihy, filmu apod. totiž bude horní upoutávka, ve které se bude schovávat ilustrační obrázek nebo ikona aplikace, v některých případech také video.

Nový vzhled na mobilu Starý vzhled na mobilu
Nový vzhled na mobilu | Starý vzhled na mobilu

Jak už je dnes zvykem, Google přeuspořádal prvky na stránce tak, aby se jich tam vešlo méně, ale jako celek by to mělo působit přehledněji a atraktivněji. Dle screenshotů musím osobně souhlasit. Současný Play Store je svou všudypřítomnou šedou barvou a prvky nahuštěnými na sobě dost ošklivý.

Nový vzhled na tabletu Starý vzhled na tabletu
Nový vzhled na tabletu | Starý vzhled na tabletu

Zatím není jasné, jestli jde o konečnou podobu a kdy se jí dočkáme. V preview verzi Androidu L je zatím Play Store v současném designu. Převlečený Play Store ale s novou verzí systému nemusí mít žádnou souvislost a nejspíš se objeví i pro Android 4.4 a starší. Pravděpodobně se tak stane do podzimu, kdy Google kromě odhalení finální verze Androidu L ukáže také redesignované aplikace.

 

Spoustu dalších screenshotů najdete na webu Android Police.

Byl pro vás článek přínosný?