Hlavní navigace

Korejský mistr v plavání. Samsung uvedl odolný superphone Galaxy S4 Active

Sdílet

Zdroj: Redakce

Komu se zdá Galaxy S4 příliš křehký, toho možná osloví odolná verze Active (modelové označení I9295). Má téměř totožnou výbavu, jen je robustnější. Čekejte pětipalcový displej s FullHD rozlišením, avšak místo Super AMOLEDu sáhli Korejci jen po obyčejnějším TN LCD.

V základu je čtyřjádrový procesor Krait 300 s frekvencí 1,9 GHz a grafické jádro Adreno 320, zkušenější v tom určitě poznávají SoC Qualcomm Snapdragon 600. Těšit se můžete na 2 GB RAM a 16GB úložiště doplnitelné o microSD karty.

Samsung Galaxy S4 Active
Samsung Galaxy S4 Active

Stejná zůstala i síťová výbava. Telefon se připojí do všech možných 2G i 3G sítí, poradí si s LTE, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac a také GPS/GLONASS. Vepředu najdete 2Mpx a vzadu 8Mpx foťák s diodovým bleskem (SGS4 má 13Mpx). Active má také spoustu senzorů, třeba nadstandardní barometr nebo pohybový snímač pro bezdotykové ovládání. Nechybí NFC ani infraport pro ovládání domácích spotřebičů. V těle se skrývá stejně velký 2600mAh akumulátor. Jako základní Galaxy S4 na telefonu běží Android 4.2.2 a nadstavba TouchWiz se speciálními S aplikacemi.

Samsung Galaxy S4 Active Samsung Galaxy S4 Active Samsung Galaxy S4 Active Samsung Galaxy S4 Active Samsung Galaxy S4 Active Samsung Galaxy S4 Active Samsung Galaxy S4 Active Samsung Galaxy S4 Active Samsung Galaxy S4 Active Samsung Galaxy S4 Active

V čem se tedy telefony liší? Model Active slibuje citlivější displej, který lze stejně jako nové Lumie ovládat i v rukavicích. A pak samozřejmě onu pevnější konstrukci. Telefon dostal certifikaci IP67, takže je odolný vůči prachu a vodě. SGS4 Active vydrží minimálně 30 minut v metrové hloubce. Voděodolný je i sluchátkový jack. Smartphone proto trochu povyrostl. Místo rozměrů 136,6 × 69,8 × 7,9 mm a hmotnosti 130 gramů u modelu Active počítejte s mírami 139,7 × 71,3 × 9,1 mm a hmotností 151 gramů.

 

Samsung Galaxy S4 Active se začne prodávat v létě (u nás na konci července) v šedé, modré a oranžové variantě. Cenu zatím neznáme, ale bude se pohybovat na nebo spíš nad úrovní standardního Galaxy S4.

Zdroj: Samsung

Byl pro vás článek přínosný?