Hlavní navigace

MZČR spustilo nový infoweb s českými statistikami týkajícími se koronaviru

13. 3. 2020

Sdílet

Na komplikované adrese onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19 jsou k dispozici aktuální čísla o počtu nakažených a testovaných osob na onemocnění Covid-19 včetně jejich zasazení do časové osy. Ministerstvo zdravotnictví na webu odhaluje také informace o tom, kde jde infikovaných nejvíce, odkud si nemoc přivezli a také, jak jsou pacienti rozděleni dle věku a pohlaví. Data pocházejí přímo z krajských hygienických stanic.

Na koronavirus.mzcr.cz jsou pak dostupná všechny oficiální vyjádření vlády a ministerstva týkající se nákazy včetně základních informacích o nemoci a prevenci.

Český rozhlas zmapoval vazby mezi nakaženými a z dostupných informací sestavil sestavil infografiku s popisky, jaký je mezi nemocnými vztah a jak k nákaze přišli. Čísla ale nejsou tak aktuální jako na stránkách ministerstva.

Center for Systems Science and Engineering na Johns Hopkins University pravidelně sestavuje globální stastistiky. Na mapě a v tabulkách jsou vidět počty pozitivních případů, úmrtí i uzdravení.

PS: Pokud byste se o koronaviru chtěli dozvědět více, parta epidemiologů, infektologů, biochemiků a dalších expertů pomáhala sestavit web okoronaviru.cz. Jsou na něm všechny důležité informace podané tak, aby je pochopil i laik.

via @Bazilis

Byl pro vás článek přínosný?