Hlavní navigace

Krasavice od Biostaru pro AMD Llano na detailních fotografiích

21. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Biostar patří mezi výrobce desek, kteří se snaží nabídnout za málo peněz hodně muziky. Na českém trhu tuto pozici v minulosti okupovaly značky jako ECS, Jetway, Matsonic a PC-Chips. Dnes ji má na starost hlavně low-endová odnož Asusu Asrock.

Za několik týdnů uvidíme, zda se u nás dokáže prosadit trojice desek pro chystané procesory AMD Llano do patice FM1. Oproti konkurenci jsou všechny modely desek Biostar osazeny kondenzátory s pevným dielektrikem a nechybí ani chladiče napájecího obvodu procesoru.

Procesory s jádrem Llano určitě výkonnostní rekordy lámat nebudou. Na druhou stranu budou díky integrovanému grafickému jádru Redwood bohatě stačit na jednodušší 3D hry a také zvládnou akcelerovat Blu-ray a video ve Full HD rozlišení. Půjde tedy o velmi vydařený základ HTPC a multimediální sestavy.

Biostar TA75M Biostar TA75M+

Všechny tři chystané modely jsou vybaveny čipovou sadou AMD A75, který má integrované čtyři USB 3.0 a šest SATA 6 Gb/s portů. Na všech deskách naleznete trojici výstupů pro monitor složenou z digitálního HDMI a DVI a analogového D-Sub. Přestože je první dvojice desek, TA75M a TA75M+, pouze v malém formátu mikro ATX, nabízí dostatek rozšiřujících slotů a vyšší model TA75M+ má dokonce diagnostický LED segment. Oba za cenu okolo 1500 Kč.


Biostar TA75A+
  Biostar TA75A+

Detailní sada fotografií je věnovaná vysšímu modelu Biostar TA75A+. Jeho cena se bude pohybovat do 2500 Kč (100 €) a nabídne vše, co lze za tuto cenu očekávat: dobré možnosti přetaktování, čtyři sloty pro paměti DDR3, rozumné rozložení konektorů, diagnostický segment LED, mikrospínače pro restart a zapnutí počítače a SATA konektory otočené o 90°. Jedinou výhradu mám k patici procesoru – ta by mohla být umístěna dál od slotů pro paměti, aby nedocházelo ke kolizi paměťových modulů s rozměrnými chladiči.


Biostar TA75A+ pohled na zadní panel
 Biostar TA75A+ rozšiřující sloty Biostar TA75A+ SATA porty Biostar TA75A+ chladič MOSFETů

AMD A6-3600 „Llano“
 AMD A6-3600 „Llano“ Biostar TA75A+ Socket FM1 Biostar TA75A+ DDR3 sloty

Zdroj: EXPreview, TZ Biostar

Byl pro vás článek přínosný?