Hlavní navigace

Krásné motivy vzhledu pro Thunderbird se staly skutečností. Zatím jsou ale jen pro Linux

2. 5. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Kdo ale používáte Linux, neměli byste si je nechat ujít. My ostatní si počkáme.

Pokud používáte poštovního klienta Thunderbird, potěší vás, že jej můžete obléct do výrazně zajímavějšího kabátku, než je ten výchozí. Má to více ale. Jedná se o balík čtyř motivů vzhledu, které vznikly na základě loňských návrhů vypracovaných firmou Monterail a myšlenky, že Thunderbird je stále skvělým klientem, ale kvůli zpomalení vývoje skoro na nulu se již nemění, byť by redesign opravdu snesl. Aspoň pokud má být nadále oblíbenou volbou lidí na celém světě. Realizace grafického návrhu se chopil člověk s přezdívkou spymastermatt. Reálný výsledek nadchne, neboť skoro přesně odpovídá grafickým návrhům z loňska. Nemilé je, že zatím motivy fungují jen na Linuxu. Ten základní na použitelné úrovni funguje také ve Windows, ale zbytek je zcela nepoužitelný, jak jsem si vyzkoušel.

V dubnu vyšel Thunderbird 52.

Zatím nemohu vyzvat všechny, ale aspoň ti, kdo používají Thunderbird pod Linuxem, si mohou jít stáhnout motivy z Githubu. Zatím ani není přívětivá instalace, což ale opět doufám, že se časem změní. Jak na to? Nejjednodušší je stáhnout si připravený archiv, přičemž složku chrome rozbalte do adresáře uživatelského profilu aplikace.

Ve složce chrome dále uvidíte čtyři soubory s příponou CSS. Jedná se o čtyři varianty motivu. Vybrali jste si? Pak název daného souboru upravte tak, aby se nazýval jen userChrome.css. Při příštím spuštění již Thunderbird motiv načte. Poštovní klient hned vypadá lépe a moderněji, že?

Nastavení starého Seznam Emailu
Nastavení starého Seznam Emailu
Nastavení nového Seznam Emailu
Nastavení nového Seznam Emailu

Byl pro vás článek přínosný?