Hlavní navigace

Kreslete a umělá inteligence Googlu bude hádat, co co jde

16. 11. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google zpřístupnil svou umělou inteligenci pro zpracování obrázků, zvuků nebo jazyka a nechal šikovné tvůrce, aby pomocí ní vytvořili nové hry a aplikace. Jednoduchá dema pak vystavil na webu A.I. Experiments.

 

Vyzkoušet si můžete čtyři z nich. Giorgio Cam využije webkameru počítače nebo foťák v mobilu a zkusí uhodnout, co se nachází před objektivem (a s jakou jistotou). Z klíčových slov, které obrázek popisují pak skládá text písničky.

Quick, Draw! vám dá 20 sekund na to, abyste nakreslili navržený objekt a umělá inteligence pak průběžně hádá, co že to vlastně kreslíte. Je to ale také test vaší rychlosti. Zkuste za 20 sekund vymyslet a načrtnout škorpióna.

V Infinite Drum Machine autoři nechali AI Googlu setřídit tisíce zvuků z běžného života. Všechny jsou popsané a seřazené u sebe podle podobnosti. Vy je můžete poskládat do hudební smyčky.

Stejní tvůrci stojí i za Bird Sounds, kde pro změnu organizoval zvuky tisíců ptáků. Když už nic jiného, alespoň se bude hodit obrovská databáze záznamů. Stačí vyhledat některý druh (nutná angličtina) a přehrát jeho zpěv.

via TechCrunch

Byl pro vás článek přínosný?