Hlavní navigace

Kuriozita: vypnutý Bluetooth v Surface RT rychle vysaje akumulátor

6. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Některé problémy jsou natolik kuriózní, že se o ně musíme podělit, i kdybychom nechtěli. Přitom šance, že patříte k postiženým uživatelů, se drží tak nízko nad zemí, že byste ji sotva podplazili. Majitelé hybridního tabletu Surface RT začali pozorovat zvýšenou spotřebu, tím tedy i sníženou výdrž při běhu na akumulátor. Uvedené zařízení se u nás oficiálně neprodává. A co víc, trable nastaly až po instalaci testovacího vydání Windows RT 8.1 Preview. Vsadíme se, že takovou kombinaci doma nemáte.

Od nehotového operačního systému nelze čekat stoprocentní spolehlivost. Obvykle se ale stane, že si zařízení neoprávněně bere moc energie, když běží. Vyřeší to pak aktualizace softwaru. Tentokrát se ale stalo, že specificky modul rozhraní Bluetooth způsobuje vyšší konzumaci elektřinu ve chvíli, kdy je vypnutý. Člověk z týmu podpory na fóru Microsoftu proto radí, aby si postižení uživatelé Bluetooth zapnuli, čímž paradoxně zabrání zvýšenému odběru elektřiny. Problém bude zřejmě opraven v konečném vydání Windows RT 8.1.

 

K podivným trablům přihodíme ještě spíše spekulativní informaci. Jeden ze zdrojů Mary Jo Foley tvrdí, že Redmondští připravují podporu pro externí adaptéry pro ethernetové kabely. Zařízení síťový konektor neobsahuje, k síti ho proto připojíte pouze bezdrátově. Adaptéry aktuálně podporuje pouze dražší Surface Pro s plnohodnotnými Windows 8. Windows RT 8.1 Preview si zatím s kabely nerozumí.

Microsoft Surface

Zdroj: Microsoft via WinBeta
ZDNet via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?