Hlavní navigace

Kvůli chybě GPS procestovala žena půl Evropy

15. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Spousta z nás určitě při cestování využívá pomoci GPS a určitě se vám již několikrát stalo, že vás navigace občas nevede úplně správně, nebo prostě použije delší cestu, než by bylo nezbytně nutné. Tyto drobné chyby ovšem nejsou nic ve srovnání s tím, co se stalo před několika dny 67 let staré belgické důchodkyni.

GPS chyba

Stará paní měla dojet 90 mil a vyzvednout známé na nádraží v Bruselu. Ovšem místo cesty na sever k Bruselu jí navigace z neznámého důvodu navigovala na jih. Důvěřivá důchodkyně se nechala vést navigací a nakonec dojela neuvěřitelných 900 mil na jih Evropy, do Záhřebu. Místo několika hodin cesty tak strávila v autě několik dní, musela zastavovat a doplňovat palivo a samozřejmě také při cestě odpočívat.

I když to zní naprosto neuvěřitelně, žena přiznává pouze to, že při cestě nedávala zrovna moc pozor a prostě si svou chybu neuvědomila. Tedy až do okamžiku, kdy se ocitla v Záhřebu. Z příběhu tak plyne jasné ponaučení - důvěřovat pouze GPS se nevyplatí. Ale bez přemýšlení to také nejde. Škoda, že značka uvedeného navigačního zařízení nebyla zveřejněna.

Jaké největší chyby při navigaci GPS se staly vám?

Zdroj: Gizmodo

Byl pro vás článek přínosný?